Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üniversite Hayali 'Dönüşüm'e Gömüldü!

Üniversite sınavına hazırlanırken inşaatta çalışan 18 yaşındaki Sabri, kentsel dönüşüm inşaatında altıncı kattan düşerek öldü.

yapi.com.tr
Üniversite Hayali 'Dönüşüm'e Gömüldü!

Radikal'in haberine göre, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Sarıgöl Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm inşaatında çalışan 18 yaşındaki lise mezunu Sabri Kuran, önceki gün inşaatın altıncı katından düşerek hayatını kaybetti.

Sabah saat 5.00 civarında Kuran’ın inşaattan düştüğünü gören vatandaşlar, genci inşaat enkazı altından çıkarıp ambulansa haber verdi. Ancak olay yerine gelen ambulansın lastiğinin patlaması üzerine işçi, polis arabasıyla hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Baba Şükrü Kuran, Gaziosmanpaşa Belediyesi’den inşaat ihalesini alan inşaat şirketi  bünyesinde oğluyla birlikte sigortasız çalıştıklarını söyledi. Kuran ayrıca oğlunun üniversite sınavına yeni girdiğini ve harçlık biriktirmek için Samsun ’dan çalışmaya geldiğini, inşaat firmasından davacı olacağını belirtti.

15 Haziran’da işbaşı yapan oğlunun henüz maaşını dahi alamadığını söyleyen baba Şükrü Kuran olayı şöyle anlattı: “ Ramazan ayı dolayısıyla geceleri erken iş başı yapıyoruz. Oğlum inşaatın 6. katında iskeleyi vince yüklüyordu. Ancak vincin halatları iskeleye tam bağlanmamışken vinç çalışmaya başlayınca oğlum iskeleyle beraber altıncı kattan düştü. Olay yerine gittiğimde oğlum iskelenin altında can çekişiyordu. Üzerinde can yeleği dahi yoktu. Ben oğlumu o halde görünce bayıldım. Çevreden gelen vatandaşlar oğlumu iskeleden çıkartıp hastaneye gönderdi. Ama hastaneye varmadan hayatını kaybetti. Oğlum üniversite sınavına yeni girmişti. Önümüzdeki sene üniversiteye başlayacaktı. Kendisine harçlık çıkartmak için benimle çalışmaya geldi. Ancak oğlumun üniversite hayali inşaata gömüldü. Üç ay önce de bir demir ustası iş kazası sırasında dört parmağını kaybetti. Hiçbir can güvenliğimiz olmadan bizi çalıştıran firmadan şikâyetçiyim.’’

'Evlerimiz başımıza yıkılabilir'

Dokuz bloklu, olimpik havuzlu konut projesinin hayata geçirilecek olan alanın çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin alınmadığını, dolayısıyla inşaatın kendileri için risk taşıdığını söyleyen Sarıgöl mahalle sakinlerinden Hasan Türkaner de şu iddiaları dile getirdi:

“İnşaat hakkında hiçbir bilgisi olmayan çocukları işe alıyorlar. İş makineler ve kamyonlar yasak olmasına rağmen 24 saat boyunca mahallenin içinden geçiyor. Şantiyenin önünde bir tane güvenlik görevlisi dahi yok. İş makinelerinin yaptığı çalışmalardan dolayı evlerimizin duvarları çatladı. Evlerimiz her an başımıza yıkılabilir. Bu durum bizi son derece tedirgin ediyor. Olayın yaşandığı gün inşaat alanına gittik. Arkadaşları ölmelerine rağmen işçiler hala çalışıyordu. Firma ve belediyeden herhangi bir görevli bölgeye gelip inceleme dahi yapmadı.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/universite-hayali-donusume-gomuldu_110727.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!