Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Üsküdar’da Konut Alanı için Yeşil Alan Küçültüldü

Üsküdar Belediyesi, Çamlıca Cami’ne komşu 85 bin metrekarelik alana ilişkin plan değişikliğine gitti. Değişiklikle konut alanı büyütüldü, yeşil alan ise küçültüldü.

yapi.com.tr
Üsküdar’da Konut Alanı için Yeşil Alan Küçültüldü

Üsküdar Belediyesi’nin Çengelköy’deki 85 bin 320 metrekarelik dört parsele ilişkin hazırladığı imar planı değişikliğinde, ‘konut alanı’ fonksiyonlu kısım, 56 bin 695 metrekareden 68 bin 485 metrekareye çıkarıldı. Yeşil alan ise 9 bin 719’dan 4 bin 641 metrekareye düşürüldü.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; Üsküdar Belediyesi, Boğaziçi Kanunu’na tabii Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi’nde yer alan toplam 85 bin 320 metrekarelik alana ilişkin imar planı değişikliği hazırladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne dair planı, 2 Ağustos’ta onayladı ve dün askıya çıkarttı. Üçü şahıs, biri vakıf ve AKP’li Üsküdar Belediyesi’ne ait olan toplam dört parsele ilişkin hazırlanan imar planı değişikliğinin raporuna göre, bölge Çamlıca Cami’ye ve Çamlıca Cami’nin bitişiğinde yer alan kentsel dönüşüm alanına komşu. Raporda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın söz konusu parselleri ‘rezerv yapı alanı’ olarak ilan ettiği aktarıldı.

Yüzde 80’i konut
Üsküdar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün 11 Mayıs tarihli yazısında da rezerv yapı alanı ilan edilen bölgeye ilişkin ‘imar plan revizyonu yapılması gerekliliğinin ortaya çıktığı’ dile getirildi. Yaklaşık 8,53 hektarlık alanı kapsayan parsellerdeki değişiklikle ‘konut alanı’ tanımlı kısım, 56 bin 695 metrekareden 68 bin 485 metrekareye yükseldi. Böylece bölgenin yüzde 80’i konut alanına ayrılmış oldu. Ancak park alanı ise küçültüldü. Yürürlükteki imar planında 9 bin 719 metrekarelik kısım park alanında kalırken değişiklikle 4 bin 641 metrekareye düşürüldü. Bu, alanın sadece yüzde 5,44’üne denk. Teklif planla, bölgenin yüzde 9,19’u eğitim, yüzde 4,95’i ise ibadet alanı olarak belirlenirken ‘sağlık alanı’ yer bulmadı.

Plan açıklama raporunda, bölgede 4 katlı binalar yapılacağı aktarıldı, “Bodrum katlar, çıkmalar ve çatı arası hesaba dahil edilmemiştir. Toplam inşaat alanı 51 bin 192 metrekare ol yaklaşık 2 bin 48 kişinin yaşamı beklenmekledir.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uskudarda-konut-alani-icin-yesil-alan-kucultuldu_191705.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!