Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Validebağ Korusu’na Sahip Çıkan Çocuklar Ağaç Dikti

Validebağ Korusu’nda ‘Rehabilitasyon Projesi’ adı altında 500 araçlık otopark yapılmak istenmesine karşı Validebağ Gönüllüleri, bölgede ağaç dikti.

yapi.com.tr
Validebağ Korusu’na Sahip Çıkan Çocuklar Ağaç Dikti

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu’nda Üsküdar Belediyesi’nin yapmak istediği projeye yurttaşlar tepkili. 500 araçlık otopark, aydınlatma direkleri, festival alanı gibi uygulamalarla koruyu ranta açan ‘Validebağ Korusu Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi’ne Validebağ Gönüllüleri geçit vermiyor. Gönüllüler, Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’ne giderek projeye ilişkin yüze yakın itiraz dilekçesi verdi. Ardından 500 araçlık otopark yapılmak istenen futbol sahasında bir araya gelen gönüllüler, çocuklarla birlikte ağaç dikti.

BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre; Validebağ Gönüllüleri adına açıklama metnini okuyan Uğucan Günay, “Validebağ Korusu ile ilgili olarak 1/5.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı 20 Nisan 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Koruyu imara açabilecek plan notlarındaki olumsuz hükümler için, yasal itiraz süresi olan 20 Mayıs 2021 tarihine kadar itiraz hakkımızı kullanabiliyoruz. Bizler de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçelerimizi teslim ettik.” dedi ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Korunun daha öncede Millet Bahçesi Projesi’yle rantın hedefi olduğunu hatırlatan Günay, “2020 Mart ayında Validebağ Korusu bakım ve düzenleme yapılması amacıyla 2 yıllığına Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de dava konusu olan Millet Bahçesi Projesi’ni sahiplenmiş olacak ki, yalnızca ismini “Validebağ Korusu Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi” olarak değiştirerek Millet Bahçesi'ndeki işlerin çoğunu yapacağını açıkladı.” diyerek tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e seslenen Günay sözlerine şöyle devam etti: “Validebağ Korusu’nun doğal halini korumak yerine devamlı bir rant projesi dayatmaya çalışılanların, nasıl bir çevre koruma yöntemi olduğunu korudaki yıllanmış ağaçlar katledilirken gördük. Üsküdar Belediyesi’nden beklentimiz, bu rant projesinden vazgeçmesi, asli görevleri olan çöp toplama, ağaç bakımı işlerini yapması ve üzerine vazife olmayan işlere kalkışmamasıdır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/validebag-korusuna-sahip-cikan-cocuklar-agac-dikti_185410.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!