Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Validebağ Projesi Yargıdan Döndü

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu’na yapılacak olan Millet Bahçesi projesi planları için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

yapi.com.tr
Validebağ Projesi Yargıdan Döndü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “Validebağ Korusu projesine 21 Haziran Pazartesi günü başlıyoruz” açıklaması üzerine başlayan nöbetin dördüncü gününde, direnen gönüllüleri sevindiren bir haber geldi.

Cumhuriyet’ten Tuğba Özer’in haberine göre; Validebağ Gönüllüleri, Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası’nın koruya yapılacak olan Millet Bahçesi projesi planlarının iptali istemiyle açtıkları davada karar çıktı. İstanbul 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Validebağ Gönüllüleri kararı sosyal medya hesabından, “Bu andan itibaren koruda yapacağı her türlü uygulama hukuksuzdur, dayanaksızdır. Vazgeçmeyeceğiz, direnmeye, alanda nöbete devam edeceğiz.” diyerek duyurdu.

“Korudaki tüm işlemler duracak”
Avukat Onur Cingil, kararla birlikte  korudaki tüm işlemlerin duracağını belirterek, “Bu karar ile buradaki tüm işlemler duracak. Burada nöbet devam edecek. Şu an için hiçbir yetkilinin buraya herhangi bir işlem yapma durumu yok. Buradaki 22 yıllık mücadelenin bir başarısıdırç” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/validebag-projesi-yargidan-dondu_185971.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!