Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Validebağ’da Statü Değişikliğine Dava

Validebağ Gönüllüleri Derneği, Validebağ Korusu’ndaki Haydarpaşa Lisesi arazisinin statüsünün değiştirilmesine karşı dava açtı.

yapi.com.tr
Validebağ’da Statü Değişikliğine Dava

İstanbul Anadolu yakasının en büyük ikinci yeşil alanı olan Validebağ Korusu’ndaki Haydarpaşa Lisesi arazisinin statüsünün değiştirilmesine karşı Validebağ Gönüllüleri Derneği dava açtı. Derneğin avukatı Onur Cingil; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı bu değişiklikle korunun bir bölümünün sit alanı olmaktan çıkacağına dikkat çekti.

BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre; dernek, geçen ay açtığı davada ‘Validebağ Korusu Doğal ve Tarihi Sit Alanı’ kapsamında bulunan lise arazisinin ‘sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı’ olarak tesciline dair 19 Kasım 2021 tarihli idari kararın iptal edilmesini istedi. Söz konusu idari işlemin, usul, yasa ve uluslararası hukuk normlarına aykırı olduğu vurgulandı.

Avukat Cingil, “Validebağ Korusu yaklaşık 360 dönümlük birinci derece doğal ve tarihi sit alanı. Lisenin olduğu yerle alakalı bir statü değişikliği yapıldığı takdirde buranın bütünlüğü bozulacak. Ve bu karar emsal teşkil edecek.” dedi.

Okulun Validebağ Korusu içerisinde yaklaşık 30 dönümlük sit alanında yer aldığını belirten Altunizade Muhtarı Rıza Şener ise koruya verilecek herhangi bir tahribata karşı mahalleli olarak sonuna kadar mücadele edeceklerini duyurdu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/validebagda-statu-degisikligine-dava_189214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!