Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Varlık Fonu "Şeffaf" Olacak

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan, "Herkesin yapılan işlerden çok güzel bir şekilde haberdar edilebildiği ve güvendiği bir mekanizma kurmak için uğraşıyoruz" dedi.

yapi.com.tr
Varlık Fonu "Şeffaf" Olacak

Türkiye Varlık Fonu olarak hazırladıkları stratejik planın tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çeken Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan, "Başbakanımıza sunulacak. Ardından Bakanlar Kurulumuzda neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacak. Bu anlamda mevzuat gereği THY, Ziraat Bankası, Halkbank gibi şirket, işletmeler, varlıklar fona devredildi. Bunların değerlemesiyle ilgili sürecin büyük bir kısmını tamamladık. Bunların zaten bir kısmı halka açık şirketler. Halkımız bu şirketlerin değerlerini zaten biliyor; ama derli toplu değerleme çok kısa sürede neticelenecek" ifadelerini kullandı.

“Altyapı yatırımlarına finansman sağlamamız gerekiyor”
Milliyet'te yer alan habere göre, Prof. Dr. Oral Erdoğan, fonda olan şirketlerin değerlerinin her sene artmasını sağlayacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkiye'nin çok ciddi bir şekilde altyapı yatırımlarına finansman sağlamamız gerekiyor. Ne zaman devletimiz bize hangi altyapı yatırımı için finansman sağlamamızı isteyecekse biz de elimizdeki kaynakları oraya kullanmak durumunda olmalıyız. Ayrıca, Türkiye'de önü açık olacak olan sektörler, şirketler, müteşebbislere yönelik bizim katma değer yaratmak üzere bir rolümüzün olacağına inanıyoruz. Diğer tarafta sermaye piyasalarının Türkiye'de ürün çeşitliliği açısından zayıf olması, iyi kaynak yaratma veya tasarrufların doğru yerlere dönmesini kısıtlıyor. Biz bunun önünü daha da açalım istiyoruz, görevimiz de var bu anlamda."

“Dış sermayeyle bağlantıyı daha güçlü hale getirmeliyiz”
Türkiye'nin dış sermayeyle bağlantısını daha güçlü hale getirmeyi de istediklerini aktaran Erdoğan, "Dünyada da birtakım yerlerde yatırımlar yapmak bizim önümüzdeki süreçte hedeflerimiz arasında bulunuyor" diye konuştu. Erdoğan, dünyada varlık fonu kurmayan ülkenin kalmadığını belirterek, "Sebepleri farklı olabilir ama mühim olan finansal mantığı anlamaktır. Şeffaflık, hesap verilebilirlik ve bağımsızlık çok önemli. Herkesin yapılan işlerden çok güzel bir şekilde haberdar edilebildiği ve güvendiği bir mekanizma kurmak için uğraşıyoruz. O yüzden de Türkiye varlıklarına en önemli katma değeri nasıl sağlayacaksak bunun için çaba sarf ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, "Bu yüzden eleştirileri normal karşılamak lazım. Eleştiriler olacak ki hata yapmayalım, doğruyu bulalım. O yüzden de ben bunu önemli bir süreç olarak görüyorum. Varlık Fonu, Türkiye'nin katma değer yaratmada dışa bağımlılık ve cari açıkta büyüme sendromundan, probleminden kurtulması için inşallah araç olur diye temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/varlik-fonu-seffaf-olacak_157145.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!