Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Varyap, Çevreci Konutla daha Az Karbon Salacak

Emlak Konut GYO'nun Batı Ataşehir'deki son arsasını geçen yıl 338 milyon TL'ye alan Varlıbaş Holding bünyesindeki Varyap İnşaat, bölgede planladığı konut- otel ve işyeri projesine krize rağmen nisan ayında başlıyor. Varyap Center olarak adlandırılan proje 1700 konuttan oluşacak, içerisinde 5 yıldızlı otel, iş merkezi ve ticaret alanları ile sosyal

Sabah Gazetesi
Varyap, Çevreci Konutla daha Az Karbon Salacak

Emlak Konut GYO'nun Batı Ataşehir'deki son arsasını geçen yıl 338 milyon TL'ye alan Varlıbaş Holding bünyesindeki Varyap İnşaat, bölgede planladığı konut- otel ve işyeri projesine krize rağmen nisan ayında başlıyor. Varyap Center olarak adlandırılan proje 1700 konuttan oluşacak, içerisinde 5 yıldızlı otel, iş merkezi ve ticaret alanları ile sosyal donatı alanlarının bulunacak. Proje için aralarında İtalyan, İngiltere ve ABD'den mimarlık şirketlerini yarıştıran Varyap ABD'li RMJM şirketinde karar kıldı. Projede Türk Dome Mimarlık da görev alacak. RMJM'nin en önemli özelliği ise farklı tasarımları ve yeşil binaları.

Süleyman VarlıbaşKarbon salımı düşük ev

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, projenin karbon salımını en az seviyeye indiren ekolojik binalardan oluşacağını kaydetti. Varlıbaş , proje için "Şu ana kadar hiç uygulanmayan dünyada yeni yapılmaya başlayan herkesin örnek alacağı bir proje olacak" dedi Ancak proje halen dizayn aşamasında olduğundan daha fazla bilgi vermekten çekindi. Varlıbaş binaların ekolojik olması kadar düşük maliyetli de olacağını belirtti. Varlıbaş, "Piyasadaki malzeme fiyatlarının uygun pozisyonda olmasından yararlanarak mevcut projelerimiz daha uygun fiyatlarla daha uygun şartlarla yapmak için bir fırsat olarak görüyoruz." dedi. Varlıbaş, Ataşehir'deki finans merkezine komşu olacak lüks proje ile bölgedeki standartları yukarı çekmek istediklerini kaydetti. Proje ile kriz döneminde bin 500-3 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydeden Varlıbaş, " Hedefleri küçültme değil yapabildiğimiz kadar çok iş yapma zamanı' dedi.

1 milyar Dolar

Toplam 107 bin m2'lik alana yayılı olan projenin yüzde 90'ı yeşil alandan oluşacak. Sadece 10 bin m2'lik alan binalarda kullanılacak. 1700 konuttan oluşacak bölümün dışında 50 bin m2 kiralık alana sahip bir iş merkezi ile işletmesi uluslararası bir markaya verilecek 5 yıldızlı otel de proje kapsamında yer alacak. Varlıbaş, projenin yatırım tutarının 200 milyon dolar olacağını ancak arsa maliyeti ve hasılat payı gibi diğer unsurlarla birlikte projenin toplam finansal büyüklüğünün 1 milyar doları geçeceğini kaydetti.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/varyap-cevreci-konutla-daha-az-karbon-salacak_66098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!