Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Varyap, Çevreci Konutla daha Az Karbon Salacak

Emlak Konut GYO'nun Batı Ataşehir'deki son arsasını geçen yıl 338 milyon TL'ye alan Varlıbaş Holding bünyesindeki Varyap İnşaat, bölgede planladığı konut- otel ve işyeri projesine krize rağmen nisan ayında başlıyor. Varyap Center olarak adlandırılan proje 1700 konuttan oluşacak, içerisinde 5 yıldızlı otel, iş merkezi ve ticaret alanları ile sosyal

Sabah Gazetesi
Varyap, Çevreci Konutla daha Az Karbon Salacak

/P>

'Araplarla ortak projeler yapacağız'

Körfez ülkelerinden projelerine talep olduğunu söyleyen Varlıbaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suudi Arabistan gezisine katılacak. Arap şirketlerle proje bazında ortaklıklar düşündüklerini kaydeden Varlıbaş, "Türkiye ya da Suudi Arabistan'da birlikte hareket etme imkanımız olabilir" diye konuştu. Ataşehir projesine de hem Avrupalı hem de Körfez şirketlerinden ortaklık teklifi aldıklarını belirten Varlıbaş, "Faydası olacaksa tabi ki böyle bir dönede ortaklık düşünebiliriz" diye konuştu.

"AVM'ye Portekizli ortak alabiliriz"

Son dönemde alışveriş merkezi alanına da yatırım yapan Varyap, Trabzon ve Pendik'te alışveriş merkezi yapıyor. Varlıbaş bu alanda da Portekizli bir firma ile ortaklık yapabileceklerini kaydetti. Varlıbaş, "Yaptığımız projeleri belli bir dönem sonra elimizden çıkaracağız. Yabancı şirketle projeyi de satabiliriz ya da işletme hakkını devredebiliriz" diye konuştu. Çağlayan'da Bayındırlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük Adalet Sarayı projesinin inşaatına da devam ettikerini söyleyen Varlıbaş, "Günde 1000 kamyon hafriyat yapıyoruz, toplam 1 milyon 250 bin m3 kazı yaptık" dedi. Varyap Bodrum'da daha önce butik otel olan projelendirilen iki ayrı arazide yazlık lüks konut projesi yapmayı planlanıyor. Bunun yanı sıra enerji alanında Bursa ve İzmir Urla'da 50'şer bin kilovatsaatlik rüzgar enerjisi projesi için çalışmalarına devam ediyor.

'Allah'ın şanslı kuluyuz'

Krizlere hep iyi poziyonda yakalandıklarını söyleyen Varlıbaş, "Elimizdeki projeleri tamamladığımız bir dönemde kriz başladı. Ataşehir'deki Uphill projesi bitti. Devam eden, yapmaya zorunlu olduğumuz yarım yamalak projelerimiz yoktu. Biz Allah'ın şanslı kuluyuz" 'diye konuştu.

Yatırım maliyeti 200 milyon dolar

* Projenin arazi ve hasılat payı ile birlikte toplam finansal değeri 1 milyar dolar
* 1700 konuttan oluşacak
* 2 bin 500 - 3 bin kişiye istihdam yaratılacak
* Varlıbaş Holdingin 2009 ciro hedefi 300 milyon dolar (Varyap İnşaatı toplam cironu yüzde 80'ini oluşturuyor)

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/varyap-cevreci-konutla-daha-az-karbon-salacak_66098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!