Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Verbatim LED Lambaları ile Enerji Tüketimi Azalıyor, Hem Otel Hem De Konuklar Karlı Çıkıyor

Eski şehrin merkezinde yer alan Hotel Leonardo Prag, Prag’daki Art Nouveau dönemine ait orijinal mobilyalarla döşenmiş 82 ferah odası ve suit daireleriyle konuklarına hizmet veriyor.

yapi.com.tr
Verbatim LED Lambaları ile Enerji Tüketimi Azalıyor, Hem Otel Hem De Konuklar Karlı Çıkıyor

Söz konusu otel, Prag’ın önde gelen otelleri arasında olsa da küresel ekonomik durgunluktan payına düşeni almış. Rakip işletmecilerle arasında gün geçtikçe büyüyen rekabet nedeniyle otel yöneticileri konuklarının rahatını bozmadan masrafları düşürmenin yolları aramaya başlamışlar. Masrafları düşürmenin en etkili yollarından birisinin ise elektrik tüketimini büyük ölçüde azaltmak olduğunu düşünerek otel içerisindeki halojen ampulleri Verbatim üretimi olan LED lambalarla değiştirmişler.

Prag Leonardo Hotel Genel Müdürü Tomáš Novotný; “Konuklarımızın fark etmeyeceği şekilde bir iyileştirmeye giderek masrafları düşürmenin yollarını arıyorduk ve elektrik tasarrufuna gitmek bizim için en ideal yol olarak göründü. Işıkların günde en az 12 saat açık kaldığı yerlere Verbatim LED lambalarından taktık” diyor. LED teknolojisinin ilk satın alma maliyetinin alternatif aydınlatma çözümlerine nazaran daha pahalı bir teknoloji olduğunu belirten Novotný, lambaların sürekli açık kaldığı alanlardaki enerji tasarrufları göz önüne alındığında ödenen paranın zaman içerisinde çıkarıldığını ve hatta kâra geçeceklerini gördüklerini anlatıyor. Bununla birlikte lambaları eskisi kadar sık değiştirmek zorunda kalmayacaklarını da anlatan Novotný, “Yüksek enerji tasarrufu ve uzun kullanım ömrü düşünüldüğünde yapmış olduğumuz yatırım masrafını yaklaşık altı ay içerisinde çıkaracağımızı düşünüyoruz" diyor.

Oteller, LED ampullerin enerji tasarrufu faydalarının görülmesi bakımından ideal işletmeler, aydınlatmaların neredeyse 24 saat açık kaldığı otellerde LED lambaların kullanılması yüzde 85’e kadar enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Başlangıç yatırımının geri dönüşü ise oldukça cazip, çoğu zaman birkaç ay içerisinde yatırımın hızlı geri dönüşü sağlanabiliyor. Üstelik Verbatim LED’lerin kullanım ömürleri günde 6 saat kullanıldıklarında 35 bin saat. Bu da Verbatim lambaların yaklaşık 16 yıl süreyle kullanılabileceği anlamına geliyor.  

Hotel Leonardo Prag’da yaklaşık 300’den fazla LED aydınlatması kullanıldı, bunlar arasında PAR16 GU10, Classic A ve B ile E27 ve AR111 modelleri yer alıyor. Resepsiyon alanı, lobi, otel koridorları, Platini restoran ve dış balkon aydınlatması için kullanılan LED ampullerin montajı basit ve hızlı olduğundan otelin işleyişi ve konuklara sunulan hizmetin sürekliliği üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratmadı.

Nesvorný, Verbatim LED dönüşümünü gerçekleştirdiklerini ve sonucun beklentilerinin üzerinde bir başarı sağladığını belirtiyor. Yeni aydınlatmanın kullanıldığı alanlarda ambiyansın göze hoş gelecek şekilde değiştiğini ve bununla birlikte konukların da kendilerini daha rahat ve konforlu hissetmelerine katkıda bulunduğunu söyleyen Nesvorný, “LED ampullerin verdiği ışık miktarı ve renk sıcaklığı düşünüldüğünde daha önce kullandığımız halojen ampullerle gözle görülür bir fark da yok. Dış mekân aydınlatması için ise LED’ler daha iyi performans gösteriyor" dedi.

Dünyanın önde gelen kimya şirketlerinden Mitsubishi Chemical Corporation’ın mülkiyetinde bulunan Verbatim, Mitsubishi yaklaşık yarım yüzyıldır çığır açan aydınlatma teknolojileri geliştiriyor. Şirket önde gelen küresel fosfor (LED ampullerin etkinliğinin arttırılması için önemli bir maddedir) imalatçısı olmasının yanı sıra dünyanın önde gelen aydınlatma ekipmanı imalatçılarına da çeşitli ham madde tedariki yapıyor.

Aydınlatma sektöründeki başarılı geçmişi ve yarattığı marka değeri ile müşterileri Verbatim LED ampullerinin kalite ve güvenilirliğinden eminler.

ETİKETLER: yeşil firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/verbatim-led-lambalari-ile-enerji-tuketimi-azaliyor-hem-otel-hem-de-konuklar-karli-cikiyor_100966.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!