Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vestel Yüzde 100 Yerli Üretim Hedefiyle LED Aydınlatma Sektöründe

ABD’li Cree’yle teknoloji ortaklığı kuran Vestel, yüksek enerji verimliliği vizyonu ve yüzde 100 yerli üretim hedefiyle LED aydınlatma sektörüne giriyor. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, “Türkiye’de LED aydınlatma alanında dikey entegrasyonu tamamlayarak üretim yapan firma yok. Hedefimiz yerli üretim boşluğunu doldurmak ve

yapi.com.tr
2 Vestel Yüzde 100 Yerli Üretim Hedefiyle LED Aydınlatma Sektöründe

Foto: Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül (solda) ve Cree Kurumsal Pazarlama, Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christopher Matthew James

ABD’li Cree’yle teknoloji ortaklığı kuran Vestel, yüksek enerji verimliliği vizyonu ve yüzde 100 yerli üretim hedefiyle LED aydınlatma sektörüne giriyor. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül ve Cree Kurumsal Pazarlama, Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christopher Matthew James’in birlikte açıkladıkları iş ortaklığının ilk ürünleri 20 Ağustos’tan itibaren Vestel mağazalarında tüketiciyle buluşacak. İki firmanın işbirliğinin detaylarını açıklamak için düzenlenen toplantıda konuşan Ömer Yüngül, Vestel’in LED aydınlatma sektörüne girişini biraz da koşulların zorladığını belirterek, şöyle devam etti:

“Tv modülü üretmek için kurduğumuz Vestel Digital'de eğer rekabetçi olabilmek istiyorsak LED üretimine de girmemiz gerektiğini gördük. Araştırmalarımızda, ne kadar çok patentiniz varsa, o kadar güçlü olduğunuzu gördük. 'Arı olacaksın; olamıyorsun da arının yanında yer alacaksın' düşüncesiyle Cree ile görüşmeye başladık. Vestel olarak Cree’den aldığımız LED çözümleri kendi sistem ve armatür tasarımlarımızla tüketicilere sunacağız.  Şu anda Türkiye’de LED aydınlatma alanında dikey entegrasyonu tamamlayarak üretim yapan bir firma yok. Bu alanda yerli üretim boşluğunu doldurmayı ve LED aydınlatma konusunda ülkemizde bilinç yaratmayı hedefliyoruz.”

Vestel’in LED aydınlatma pazarında perakende satışların yanında özellikle kurumsal ve proje bazlı satışlara yöneleceğini belirten Yüngül, 2012 yılında piyasada yer alma ve proje üretme gibi başlıklarda önemli atılımlar yapmayı öngördüklerini,  LED aydınlatmanın Türkiye’de ve dünyada iyice yaygınlaşacağını düşündükleri 2013’te ise yüzde 50 pazar payına sahip olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Vestel LED aydınlatmada armatür ve optik film başlıklarında yatırım yapacak

LED aydınlatma alanında armatür ve optik film başlıklarında yatırıma yönelen Vestel, 2012 yılıyla birlikte tüm LED aydınlatma ürünlerinin sistem ve armatür üretimlerini Manisa’daki Vestel City’de gerçekleştirecek. 2012 yılında LED paketleme yatırımına da başlamayı planladıklarını belirten Ömer Yüngül, “LED’den çıkan ışık akısını yönlendirmeye yarayan bir optik film yatırımı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Cree Kurumsal Pazarlama, Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christopher Matthew James ise, Vestel’in sunacağı LED aydınlatma ürünlerindeki teknoloji çözümleri konusunda Vestel’le yaptıkları işbirliğinin kendileri için de önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Aydınlatma sektöründe 1870'ten bu yana akkor lambalar ve floresan olmak üzere devrimsel olarak nitelendirilebilecek iki eşik olduğunu vurgulayan James, üçüncüsünün ise LED teknolojisi olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Cree, LED aydınlatma alanında bir devrime öncülük etti ve bu alanda her yıl farklı yeniliklere imza atıyor. Cree’nin LED aydınlatma alanında şu an onaylanmış 1551, onay bekleyen ise 2241 patenti var. LED aydınlatmada global pazar liderliğini elinde bulunduran Cree, endüstrinin teknoloji lideri olarak silikon karbür teknolojisini kullanıyor ve hem en yüksek verime sahip hem de çevreyle dost LED çözümleri sunuyor. Bugün Cree, laboratuvar ortamında elde ettiği 231 lümen/Watt’lık ışık değeriyle LED ışıktaki verimlilik rekorunu elinde bulunduruyor.”

James, Türkiye’de tüketici elektroniği alanının dev markası Vestel’le işbirliğini son derece önemsediklerini belirterek, “Vestel, perakende pazarının içinde yaygın dağıtım kanalı ve deneyimiyle iddialı bir teknoloji markası. Yaptığımız anlaşma çerçevesinde Vestel’in kendi LED çözümlerini geliştirmesinde rol almaktan memnuniyet duyacağız” dedi.

Vestel’den aydınlatma laboratuvarları açılımı

Vestel’de LED aydınlatma çözümleri için ilk aşamada 70 kişilik bir kadro oluşturuldu. Endüstriyel tasarımın yanı sıra mekanik tasarım, elektronik devre tasarımı, güç katı tasarımı ve Türkiye’de sadece Vestel’in sahip olduğu optik tasarım için AR-GE departmanlarında özel proje takımları kuruldu.

Vestel’in LED aydınlatma yatırımları doğrultusunda atacağı bir diğer adım da aydınlatma laboratuvarları olacak. İlki İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü’nde kurulacak Vestel Aydınlatma Laboratuvarları’nda, LED ürünlerin AR-GE çalışmaları, yeni ürün ve tasarım geliştirme faaliyetleri ile kalite kontrol ve güvenlik testleri yürütülecek.  Laboratuvarlar sadece Vestel’e değil, LED aydınlatma sektörünün geneline hizmet verecek. 2011’in son çeyreğinde faaliyete geçecek bu laboratuvarın ardından Manisa’daki Vestel City’de ikinci laboratuvar kurulacak.



Vestel bayileri LED aydınlatma dönüşümü için tasarruf ettikleri kadar ödeyecek

Vestel’in piyasaya sunacağı LED aydınlatma ürünleri, yüzde 80’e varan enerji tasarrufu sağlayacak ve yaklaşık 35.000 – 40.000 saatlik son derece yüksek kullanım ömrüne sahip olacak. Perakende pazarına dönük ürünlerini 20 Ağustos’tan itibaren satışa sunacak olan Vestel, LED aydınlatma devrimine öncelikle mağazalarını ve bayilerini dönüştürerek başlıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Yüngül, “Pilot proje olarak öncelikle 17 mağazamızın aydınlatmasını LED çözümleriyle değiştireceğiz.  Bunu yaparken bayimize finansal anlamda da bir çözüm sunuyoruz. Tamamen LED aydınlatma ürünlerine geçecek bayilerimizden hizmet ve ürün bedeli olarak ilk başta ödeme talebinde bulunmayacağız. Bayilerimiz, LED çözümü sayesinde eski aydınlatma sistemine göre ne kadar tasarruf ediyorlarsa her ay o kadar taksit ödeyecekler” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vestel-yuzde-100-yerli-uretim-hedefiyle-led-aydinlatma-sektorunde_88695.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • LED AYDINLATMA, ASRIMIZIN BİR "AYDINLANMA" MUCİZESİDİR. LED VASITASIYLE, BİR TAKIM RADRASYONA DAYALI HASTALIKLAR DA YOK OLACAKTIR. BU KONUDA BENİM BİR SUNUM PROJEM DE VAR. İLGİLİLERİN DİKKATLERİNE SUNARIM. nafizyalcin@hotmail.com YANITLA
  • Ben yurt dışına elektrik malzemeleri ihraç ediyorum. Almanyada fuarlarda Osramın, Filipsin ledlerini görüyordum kızıyordum. Ülkem için tebrikler.Teşekkürler YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!