Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vestel’den Manisa’ya dev fabrika

Vestel, Manisa’da yılda 1 milyon adet çamaşır makinası üretecek fabrikanın temelini attı. 1000 kişiye istihdam yaratacak fabrikanın temelini, Başbakan

NTV-MSNBC
1


estel, Manisa’da yılda 1 milyon adet çamaşır makinası üretecek fabrikanın temelini attı. 1000 kişiye istihdam yaratacak fabrikanın temelini, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu birlikte attı.

Vestel, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Beyaz Eşya Tesisleri’nde yer alacak ve 70 milyon dolar yatırım bedeli olan Çamaşır Makinesi Fabrikası’nın temelini attı. Yılda 1 milyon adet çamaşır makinası üretecek fabrikada, bin kişi istihdam edilecek. Fabrikanın temelini ise Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu birlikte attılar.

YILMAZ: ÖZELLEŞTİRME İSTENİLEN DÜZEYDE SAĞLANAMADI
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, “Çağdaş devlet üreten değil, denetleyen, alt yapıyı kuran ve rekabet şartlarının oluşmasını sağlayan devlettir” dedi.
Yılmaz, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, devletin köklü bir değişime ihtiyacı olduğunu kaydederek, “Bu değişimin en önemli parçası da devletin tüm ekonomik faaliyetlerden sanayiden, ticaretten işletmeci olarak çekilmesidir. Serbest piyasaya ekonomisinin kendine has kuralları vardır. Bu kuralların başında devletin özel sektörle ticari rekabete girmemesi vardır”dedi.
Yılmaz, ekonomide devletin ağırlığının fazla olmasının rekabet ortamının gelişmesi ve kaynak kullanımı açısından engel oluşturduğunu söyledi.
Yılmaz, özelleştirmenin yeterince başarıyla gerçekleştirilemediğini belirterek, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin ekonomik istikrara kavuşmasında bir çıkış yolu olarak gördüğümüz özelleştirmeyi maalesef bugüne kadar hala istediğimiz düzeyde gerçekleştiremedik. Çoğu kez devletin hantal yapısı, önümüze aşılması güç bir engel olarak çıkmaktadır. Halbuki son 10 yılda dünyada yüzden fazla ülke özelleştirme sürecini tamamlamıştır. Türkiye’nin maalesef bu anlamda kat edeceği önemli bir mesafe vardır. Özelleştirme sürecini hızlandırmak için yeni bir hazırlığın içindeyiz. İnşallah kısa zamanda bu sorunu tümü ile çözeceğiz.”

ZORLU: HEDEF YEREL EKONOMİYE KATKI
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, törende yaptığı konuşmada; Vestel’in, Türkiye’de açmış olduğu fabrikalar ile yerel ekonomiye ve istihdama katkıda bulunduğunu vurguladı.
Bu yılın ilk üç ayında 300 milyon Euro’luk ihracat yaptıklarını dile getiren Zorlu, şunları söyledi:
“Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdur. Büyük önderimiz Atatürk’ün söylediği gibi, çok çalışmak, öğrenmek ve yorulmak zorundayız. Ülkemizin geleceği için yarınlarımız için buna mecburuz. 70 milyon dolarlık yatırım ile bin kişi istihdam edip ihracat yapıp döviz getireceğiz. 47 şirket ve 17 bin çalışanımızla bir dünya şirketi olma yolundayız. Vestel elektronik fabrikasında üretilen televizyonlar, şimdi her 100 Avrupalı’dan 17’sinin evinde bulunuyor. Bu bize büyük gurur veriyor. Avrupa pazarında Türk markalarının yolunu açmanın gururunu yaşıyoruz.”

ÜRETİMİN YÜZDE 80’İ İHRAÇ EDİLECEK
Üretiminin yüzde 80’ini ihraç ederek, ülke ekonomisine yaklaşık 140 milyon dolar döviz kazandırması beklenen Vestel Çamaşır Makinesi Fabrikası, 2003 yılının Eylül ayında faaliyete geçecek. Avrupa’nın en modern tesislerinden biri olan Vestel Buzdolabı Fabrikası gibi Çamaşır Makinesi Fabrikası da, toplam açık alanı 450 bin m2 olan Beyaz Eşya Üretim Tesisleri’nde yer alacak. Vestel Çamaşır Makinesi Fabrikası için tahsis edilen açık alan 150 bin m2, kapalı alan ise 60 bin metrekareye ulaşıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vestelden-manisaya-dev-fabrika_660.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Şikayet garantisi dolmamış aşırı gürültü nedeniyle kullanamadıgım klimama bir çözüm istiyorum. Vestel gibi köklü bir firma böyle bir klimayı satışa nasıl sunabilir anlamıyorum. Aslında ısıtması ve soğutması güzel ama motor gürültüsü yüzünden kullanamıyorum acil çözüm lütfen YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!