Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yabancı Gayrimenkul Şirketleri Sinpaş'ın Kapısını Çaldı

Geçen hafta aralarında Bayındırlık Bakanı'nın da bulunduğu İranlı bir heyet ve Belaruslu iş adamlarıyla biraraya gelerek ele alacakları projelerin detaylarını konuşan Sinpaş, Katar'ın en büyük gayrimenkul yatırım şirketi Barva ile de ortaklık kurdu. Grup, İran, Belarus, Katar ve Türki Cumhuriyetler'deki yatırımlarını Sinpaş Yapı Endüstrisi çatısı

Referans Gazetesi



İran'dan Katar'a, Belarus'tan Türki Cumhuriyetleri'ne kadar birçok ülke gayrimenkul yatırımlarında işbirliği için Sinpaş Grubu'nun kapısını çalıyor. Geçen hafta aralarında Bayındırlık Bakanı'nın da bulunduğu İranlı bir heyet ve Belaruslu iş adamlarıyla biraraya gelerek ele alacakları projelerin detaylarını konuşan Sinpaş, Katar'ın en büyük gayrimenkul yatırım şirketi Barva ile de ortaklık kurdu. Grup, İran, Belarus, Katar ve Türki Cumhuriyetler'deki yatırımlarını Sinpaş Yapı Endüstrisi çatısı altında yapacak.

İran, Belarus ve Katar'lı şirkitlerle yürüttükleri projeler hakkında bilgi veren Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "İranlı heyetle yaptığımız görüşmelerde de İran'da gayrimenkul projeleri geliştirebilme imkanlarını değerlendirdik. Belaruslu işadamlarıyla da gayrimenkul projeleri geliştirmek için İstanbul'da görüşmeler gerçekleştirdik. Ayrıca Belarus'ta, büyük bir seramik fabrikası kurmak için ön araştırma yapıyoruz. Katarlı Gayrimenkul şirketi Barva ile Zeytinburnu'nda satın aldığımız TOKİ arazisinde proje geliştireceğiz. Projenin ayrıntıları henüz netleşmedi ama otel yada alışveriş merkezi yapılabilir" dedi.

Bugüne kadar kendi arazileri üzerinde ya da kat karşılığı aldıkları yerlerde proje geliştirdiklerine dikkat çeken Çelik, bundan sonraki stratejilerinin taahhüt işi yapmak değil, kendi projelerini geliştirmek olduğunu anlattı. Çelik, yurtdışında da bu stratejiyle kendi projelerine imza atacaklarını ifade etti.
    
1 milyon metrekare kiralanabilir alan

Ahmet Çelik, Sinpaş Grubu bünyesinde seramik, çelik, madencilik, asansör gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketler bulunduğunu, ana faaliyet konularının ise inşaat olduğunu belirtti. Çelik, 2007 yılında konut geliştirme faaliyetlerini Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) dönüştürdüklerini, Sinpaş Yapı çatısı altında ise inşaat yapım ve ticari gayrimenkul geliştirme faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti. Sinpaş Yapı'nın geliştirdiği ticari gayrimenkullerin 350 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olduğu bilgisini veren Çelik, yapımı devam eden projelerle birlikte 650 bin metrekareye çıkacak olan kiralanabilir alan büyüklüğünü 2012'de 1 milyon metrekareye ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Şubat ayında İkitelli'de Deposite Outlet Center'ın açılışını gerçekleştiren Sinpaş Yapı, 100 milyon dolarlık yatırımla Haliç'te hayata geçirdiği Flatofis projesini de tamamlamak üzere. 120 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 62 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Flatofis'te, 46 bin metrekare ofis yapılarına ayrılırken, 16 bin metrekare de perakende alanı bulunuyor. Perakende alanın 8 bin metrekarelik bölümünde Koçtaş mağazası faaliyet gösteriyor. Flatofis'te 350 - 1250 metrekare arasında değişen ofislerin metrekare kiralama fiyatları 17 ile 22 YTL arasında değişiyor. Flatofis'te 50 yıla varan uzun dönemli kira kontratlarıyapılabildiği gibi, 2-3 günlük gibi kısa dönemli kiralamalarada olanak sağlanıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yabanci-gayrimenkul-sirketleri-sinpasin-kapisini-caldi_62882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!