Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yabancıya Gayrimenkul Satışına Sıkı Takip

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yurt genelinde yabancılara gayrimenkul satışıyla ilgili bilgilerini güncelleyecek. Yeni veriler ışığında gelişmeler merkezden günlük takip edilebilecek.

NTV
Yabancıya Gayrimenkul Satışına Sıkı Takip

b>Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yurt genelinde yabancılara gayrimenkul satışıyla ilgili bilgilerini güncelleyecek. Yeni veriler ışığında gelişmeler merkezden günlük takip edilebilecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Zeki Adlı, yabancılara gayrimenkul satışının en yoğun olduğu bölgelerden Antalya, Alanya ve Didim’deki tapu ve kadastro yetkilileri ile Ankara’da toplantı yaptı. Bu bölgelerde yabancılara yapılan satışlar ve uygulamalar hakkında detaylı bilgi alan Adlı, satışa ilişkin merkezdeki ve yereldeki bilgilerin karşılaştırılarak, güncellenmesini istedi. Adlı, sağlaması yapılan veriler üzerinden gelişmelerin günlük takip edilebilmesini sağlayacak bir bilgisayar programı hazırlanması talimatı verdi.

Adlı, yabancılara yönelik emlak hareketliliğin yoğun olduğu illerden başlamak üzere yurt genelinde bir çalışma yürüteceklerini bildirdi. Yurt geneline yabancılara yapılan gayrimenkul satışıyla ilgili tüm verilerin güncelleneceğini ifade eden Adlı, şöyle konuştu: “Tüm tapu sicil müdürlüklerindeki kütükleri taratacağız. Yabancılara kayıtlı gayri menkullerle ilgili merkezde, elimizde bulunan bilgileri, mahaline göndereceğiz, ‘bunları güncelleyin’ diyeceğiz. Varsa bir problem; yani güncel değilse, hata yapılmışsa, kendi kayıtlarıyla karşılaştırıp düzeltmeleri yapacaklar, son şeklini verip bize gönderecekler. Bilgiler zaten bilgisayar ortamında gelecek. Bunları, hazırlanacak bilgisayar programına aktaracağız. Gelişmeleri, buradan günlük takip edebileceğiz.” Adlı, program sayesinde yasada, illerdeki satış için öngörülen binde 5 sınırının da otomatik olarak devreye gireceğine dikkati çekti.

Zeki Adlı, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi Projesi’nin (TAKBİS), yabancılara yönelik gayrimenkul hareketliliğinin fazla olduğu bölgelerde yaygınlaştırılacağını belirterek, çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Adlı, “Yabancılara gayrimenkul satışı genelde sahil bölgelerinde oluyor. Oralarda TAKBİS’in yaygınlaştırılması ile ilgili çalışma yapıyoruz. Pazartesi günü de bununla ilgili toplantı yapacağız” dedi.

Tapu ve kadastroda bilgi sisteminin kurulmasını öngören proje sayesinde, hareketlerin, merkezden “anında” görülebileceğini ifade eden Adlı, bu proje hayata geçirildiği zaman, süreci takip için oluşturacakları bilgisayar programına da ihtiyaç kalmayacağını söyledi. Adlı, otomasyonu 1 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yabanciya-gayrimenkul-satisina-siki-takip_47949.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!