Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı Teknolojisinde Yenilenebilir Enerjiler ve Alternatif Sistemler

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) tarafından 6 - 7 - 8 Şubat 2009 tarihleri arasında Eskişehir'de gerçekleştirilen 'Yapı Teknolojisinde Yenilenebilir Enerjiler ve Alternatif Sistemler' konulu çalıştayın sonuç bildirgesi açıklandı.

yapi.com.tr
3 Yapı Teknolojisinde Yenilenebilir Enerjiler ve Alternatif Sistemler

br />
4. Genel Değerlendirme ve Çözüm Önerileri

* Ülkemizde yenilenebilir enerji kaynakları konusunda önemli bir potansiyel bulunmaktadır.
* Yenilenebilir enerji kaynakları doğrudan elektrik üretiminde, bina sektöründe ısıl enerji (ısıtma, soğutma, sıcak su) ve elektrik enerjisi üretiminde kullanılabilmektedir.
* Yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanılabilmesi için öncelikle binaların ısı kayıp ve kazançlarının minimize edilmesi gerekmektedir.
* Bugünkü koşullarda yenilenebilir enerji kaynaklarının HVAC sektöründe ve elektrik üretiminde kullanımı binalar için anlamlıdır. Bu nedenle, yenilenebilir enerji teknolojileri ve uygulamaları için dünyada ve Türkiye’de ciddi bir pazar potansiyeli bulunmaktadır. Gelecekteki HVAC araştırma, geliştirme ve uygulama konuları içinde yenilenebilir enerji teknolojileri ön sıralarda yer almalıdır.
* Günümüzde geri dönüş süreleri ve yatırımın fizibilitesi düşünüldüğünde özellikle fotovoltaiklere dayalı elektrik üretimi ekonomik görünmemektedir. Bu nedenle, binalarda yenilenebilir kaynaklardan elektrik enerjisi üretiminin rekabete hazırlanması ve geleceğe yönelik planlamanın tesisi açısından  desteklenmesi gerekmektedir.
* En önemli desteklerden biri, üretilen elektriğin şebekeye satış fiyatı ile şebekeden satın alış fiyatları arasındaki farkın ortadan kaldırılması, hatta şebekeye satış fiyatının artırılarak konunun özendirilmesidir.
* 500 kW sınırlanması olmaksızın, ısıtma maksadıyla yakıt kullanan tesislerin kojenerasyon ya da trijenerasyon olarak tesisi halinde, ısıtma referanslı olarak çalıştırıldığı sürece üretilecek elektrik enerjisine devlet tarafından alım garantisi sağlanmalıdır. Sadece ısınma amaçlı yakıt kullanımı eş zamanlı olarak üretilebilecek elektrik enerjisinin kaybına, sadece elektrik üretimi için yakıt kullanımı ise eş zamanlı olarak faydalanılacak ısı enerjisinin kaybına neden olmaktadır. Ülkemizin böyle bir duruma daha fazla tahammülü olmadığı düşünülmektedir. 
* Yerel yönetimler bu alanda halka destek olmalıdır.
* Finans kuruluşları ile özel yatırımcılar arasında işbirliği olanaklar yaratılmalıdır. Bu konu fosil yakıt tüketiminin azaltılması sonucu küresel ısınmanın ve sera gazlarının azaltılması, yeni iş olanakları yaratılması ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılması açısından çok önemlidir. 

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-teknolojisinde-yenilenebilir-enerjiler-ve-alternatif-sistemler_68337.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • Yenilenebilir enerji Derneği 'ne ait internet sayfası ya da E-mail bilgilerini bulma imkanım var mı ? ahmetmor@hotmail.com YANITLA
  • Alternatif enerji kaynaklarının dünyada kullanımı gün geçtikçe daha da artmakta ancak ülkemizin dünya standartlarının gerisinde kalmış olmasını görmek çok üzüntü verici, ancak üniversitelerde ve doğrudan halka yönelik projelerle ülkemizin alternatif enerji kaynakları kullanımını çok daha fazla arttırabileceğine inanıyorum. Benim düşüncem bu tür enerji firmalarının yoğunlukla üniversitelerle ve mesleki eğitim veren liselerle iş birliği içinde çalışmaları ve bunun sonucu olarak ta yeterli sayıda kalifiye mühendis ve teknisyen sayısına ulaşarak gelecekteki global alternatif enerji kullanımının gerisinde kalmamamızdır. YANITLA
  • Artık fantastik(&) moda) çözüm önerileri yerine yerli kaynaklarımızı geliştirelim.Linyitlerimizi daha verimli ve çevre teknolojilerine uygun yakmaya odaklanalım. Geleceğin enerjisi BOR madenlerimizi de koruyalım lütfen. YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!