Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Yapılamayan ÇED Toplantısı Yapılmış Gösterildi

İzmir Karaburun’da RES kapasite artırımı başvurusu için yapılması gereken ÇED toplantısı, vatandaşların protestoları nedeniyle yapılamadı. Fakat şirketin bakanlığa sunduğu raporda ÇED toplantısını yapılmış gibi gösterdiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Yapılamayan ÇED Toplantısı Yapılmış Gösterildi

İzmir’in Karaburun İlçesinde Rüzgar Enerji Santralleri işleten Alto Holding bünyesindeki Lodos Karaburun Elektrik Üretim Şirketi kapasite artırımı için başvuruda bulundu.

Yaylaköy, Bozköy, Saip, Tepeboz, Parlak köylerinin bulunduğu bölgede faaliyet gösteren şirket, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle “Özel Çevre Koruma Bölgesi” kapsamına alınan alanda türbin sayısını 84’ten 128’e çıkarmak istedi.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu görevlileri, yasal prosedür gereği Karaburun’da Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yapmak için 17 Ocak 2023 günü Yaylaköy’e gitti.

Ancak yöre halkı, girişimi protesto ederek ÇED toplantısını yaptırmadı. Halkın katılımı toplantısına hiçbir yurttaş katılmadı. Yasa gereği halkın katılmasının gerektiği ÇED toplantısında hiçbir vatandaşın yer almadığı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü görevlileri tarafından tutanak altına alındı.

Fakat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, söz konusu şirketin kapasite artırımı talebine onay verdi. Şirketin bakanlığa sunduğu raporda, gerçekleşmeyen ÇED toplantısının yapılmış olduğu yazıldı. Raporda, “ÇED sürecinde halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılım toplantısı yapılmıştır” ifadesinin yer aldığı ortaya çıktı.

“Yanlıştan dönüleceğine inanıyorum”
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “O gün ben de halkımızla birlikte oradaydım. Toplantı hiç açılamamıştır. Benim de imzaladığım tutanakta ve bakanlığın yazılarında da bu tespit var. Karaburun Belediyesi olarak gerekli itirazlarımızı yaptık.” dedi. Erdoğan, yanlıştan dönüleceğine inandığını söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapilamayan-ced-toplantisi-yapilmis-gosterildi_204827.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!