Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kuzey Ormanları’na Yapılacak RES’in Toplantısına Halk İzin Vermedi

İstanbul’un temiz hava ve su kaynağı olan Kuzey Ormanları’nda tahribata sebep olacak rüzgar enerji santraline (RES) ilişkin düzenlenmek istenen halkın katılımı toplantısına yurttaşlar karşı çıktı.

yapi.com.tr
Kuzey Ormanları’na Yapılacak RES’in Toplantısına Halk İzin Vermedi

Muğla Datça’daki “Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Nitelikli Doğal Koruma Alanı” içerisinde kalan bölgede kurmak istediği RES projesiyle de gündeme gelen Hisarüstü Enerji Yatırımları Anonim Şirketi gözünü Kuzey Ormanları’na da dikti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunan şirketin orman ve tarım alanlarını etkileyecek projesine ilişkin halkın katılımı toplantısı bugün bölgede yapılmak istendi. Belediyenin düğün salonunda yapılmak istenen toplantıya ise yöre halkından kimse katılmadı. Yurttaşları temsilen toplantıya katılan dört mahalle muhtarı ise projeyi istemediklerini dile getirdi. Kuzey Ormanları Savunması da yurttaşlara destek olarak, projeye ilişkin bilgilendirme yaptı.

Toplantı sonrası tutulan tutanakta, “Toplantı başlamadan önce, proje tanıtımını dinlemek istemediklerini dile getirdiler. Tepkilerin devam etmesi üzerine toplantı sonlandırıldı.” denildi.

Kuzey Ormanları Savunması tarafından yapılan açıklamada ise, “Bugün bir köyümüzde daha, rant hırsıyla gözü kararmış şirketlerin karşısına orman yürekli kadınlar dikildi. Çatalca İhsaniye köyü mevkilerimizi ağır tahrip edecek RES şirketinin ÇED oyunu oynamasına izin vermedik.” ifadeleri kullanıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuzey-ormanlarina-yapilacak-resin-toplantisina-halk-izin-vermedi_204897.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!