Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Yapılamaz' Denileni Başardı

Kısa sürede gayrimenkul sektöründe büyük başarılara imza atan Fi-Yapı, düşük fiyata kaliteli konut konseptiyle sektörde yeni bir dönem başlattı. Sloganı ise, “Herkes için kaliteli yaşam.” Peki Fi-Yapı’nın bu başarıyı nasıl yakaladı? Şirket kısa sürede bugünlere nasıl geldi? Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, başarı hikayesini ve Fi-Yapı’nı

Gazete Haber Türk
'Yapılamaz' Denileni Başardı

Kısa sürede gayrimenkul sektöründe büyük başarılara imza atan Fi-Yapı, düşük fiyata kaliteli konut konseptiyle sektörde yeni bir dönem başlattı. Sloganı ise, “Herkes için kaliteli yaşam.” Peki Fi-Yapı’nın bu başarıyı nasıl yakaladı? Şirket kısa sürede bugünlere nasıl geldi? Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, başarı hikayesini ve Fi-Yapı’nı yeni projelerini Selin Kunt Tütüncü’ye açıkladı…

Fi-Yapı’nın kuruluş hikayesi

- 2 sene öncesine kadar Fi-Yapı diye bir şirketi kimse tanımıyordu ama şu anda en çok gündemde olan inşaat şirketisiniz. Nedir Fi-Yapı'nın kuruluş hikayesi?

Ben 27 yıldır ticaretle uğraşıyorum. İnşaat malzemeleri baba mesleğim ve 14 yıldır da müteahhitlikle uğraşıyorum. Fi-Yapı A.Ş. kurulalı 2.5 yıl oldu. Yani Fi-Yapı marka olarak yeni ama arkasındaki bilgi, birikim ve deneyim 27 yıllık. Fi-Yapı AŞ ile de yeni bir vizyon edindik bunun üzerine de geçmişteki yani 27 yıllık birikimimizi şu an Fi-Yapı‘da kullanıyoruz.

- 2.5 yılda böyle bir tanınırlık elde etmek bir marka ve firma  için müthiş bir başarı

2.5 yılda bu kadar iş yapılabilir mi herkesin tartıştığı konu, bu nasıl oluyor diye soruyorlar. Gündemde kalmamızın sebebi çok montanlı işler yapmamızdan dolayı. Bizi zamanla tanıyan kişiler yaptığımız işleri gören kişiler tamam deyip ikna oluyorlar.

- Fi-Yaka’nın başlangıcından, ilk projelerden bahseder misiniz biraz, ilk günden itibaren hep başarılı mı oldunuz?

Bizim ilk 2,5 sene evvel başladığımız projemiz Fi-Yaka Sancaktepe. Burası 242 dairelik bir proje. Biz 2007'nin Haziran’ında 24 ayda teslim taahhüdü ile yola çıktık. 2009'un Haziran ayında da eksiksiz olarak teslim ettik. Şu an orada gayet keyifli bir yaşam var. 2008 senesinin 9. ayından itibaren global krizin başlamasıyla birçok taşeronlarda problem olmasına rağmen biz bu projeyi zamanında hatta zamanından erken teslim ettik.

Ondan sonra Fi-Yaka Esenşehir projemize başladık. Geçen sene Kasım ayında tanıtımını yaptık ve tam gene krizin tarihiydi. Bu projede 135 m2lik 3+1 daireyi 99 bin TL’den çıkarak bütün şimşekleri üzerimize çektik. Satış ofisinden anormal bir yoğunluk oldu ama bunlar satışa dönmedi. Dönmemesinin nedeni marka yeniydi, insanlar güvenemedi  “Bu doğru olamaz yapılamaz” dendi. Tabii bu bizi üzdü ama aynı zamanda bizi hırslandırdı. Biz bu işin yapılabileceğini ve de 12 ayda birinci etabının 208 dairesini teslim edeceğimizi söyledik. Bu da inandırıcı gelmedi. Her şeye rağmen biz inşaatımıza başladık. İnşaat ilerledikçe satışlar gelmeye başladı.

Devam eden projeleri neler?

- Peki kendinizden esas emin olmanızı sağlayan proje hangisiydi? Sizin çok iddialı hedef açıklamalarınız oldu, buradaki özgüveni nasıl kazandınız?

Fi-Yaka Tuzla projemize de Şubat ayında başladık. Bu projeyi çıkartmamızın sebebi Fi-Yaka nerede görmek içindi. 100 dairelik bir projeydi. Dedik ki bu hiç satılmasa da bir şekilde yapılır. Tuzla projesinde Fi-Yaka’nın gelişmesini görmek istedim. Sonuçta 5 günde 100 daireyi sattık, hem de hiç daha inşaata başlamadan henüz toprakken. Bize de cesaret geldi, demek ki kendimizi doğru ifade etmeye başlamışız diyerek Fi-Yaka Beylikdüzü projemizi Mart ayında satışa çıkarttık. ben basın toplantısında dedim ki "15 günde 500 daire satma hedefimiz var". 15 günde 500 daire hem de global krizin ortasında! Bu insanlara çok gerçek dışı geldi. Basın toplantısında bir sürü soru geldi tabi “satamazsanız ne yapacaksınız” gibi, satamazsak yapacak bir şey yok ama benim böyle bir ön görüm vardı. nitekim biz satışa çıktık 3 günde 460 daireyi sattık, 4.ü günde 500’ü geçmiştik. Tüketiciden böyle bir teveccüh olunca tabi kendimize daha da güvenimiz arttı, sorumluluk duygumuz arttı ve inşaatlarımıza devam ettik.

- Peki Esenşehir projesi ne durumda şu anda?

Esenşehir projesinde istediğimiz satış olmamasına rağmen programın önünde bir performans sergiledik ve 30 Kasım'da 1.etabını teslim ettik. şu an orada oturanlar var. Bu projenin 2. ve 3. etabı vardı, 3. etabı iptal ettik. Seneye Kasım’da 832 daire artı 10metrekare alışveriş merkezi olarak 2. etabı bitirmiş olacağız. Programımız bu. Programlarımızı çok rahat tutturabiliyoruz. Yani 24 ayda da o projeyi teslim etmiş olacağız.

- Fi-Yaka Tuzla ne safhada?

Fi-Yaka Tuzla’da 18 ayda teslim taahhüdü ile satışa çıktık. Geçtiğimiz 28 Mart’ta projenin temelini attık bu ay sonunda da daireleri teslim ediyoruz. Yani 18 ay diye taahhüt ettik ama erkenden 9 ayda teslim ediyoruz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/yapilamaz-denileni-basardi_74840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!