Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Yapılamaz' Denileni Başardı

Kısa sürede gayrimenkul sektöründe büyük başarılara imza atan Fi-Yapı, düşük fiyata kaliteli konut konseptiyle sektörde yeni bir dönem başlattı. Sloganı ise, “Herkes için kaliteli yaşam.” Peki Fi-Yapı’nın bu başarıyı nasıl yakaladı? Şirket kısa sürede bugünlere nasıl geldi? Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, başarı hikayesini ve Fi-Yapı’nı

Gazete Haber Türk
'Yapılamaz' Denileni Başardı

br />
- Şu an devam eden başka projeleriniz neler? Aralarında tüm normları yıkan meşhur Bahçeşehir projesi var sanırım.

Beylikdüzü projemiz yüksek katlı binalardan oluştuğu ve çok büyük bir proje olduğu için fore kazık denilen yerin 23 m altına yerleştirilen kazıklar çakıyoruz. Onların çalışmaları devam ediyor, temeller atılıyor yükselen binalar var. 22 ay sonra da 1725 daireyi teslim etmiş olacağız. İşler böyle olunca yeni proje üretme ihtiyacımız olduğunu düşündüm ve geçtiğimiz temmuz ayında Bahçeşehir’de Fi-Side projemizin arsasını Yapı Kredi Koray firmasının sattığını öğrendim. Oturduk görüştük mutabık kaldık. Arsayı satın aldık, tapumuzu aldık ve akabinde satışa çıktık. Ben yine basın toplantısında bir öngörüde bulundum “30 günde 2000 daire” satacağımı söyledim tabi yine tepkileri üzerime çektim. 8. gündü 1000 daireyi geçtik şu an 1800 daire satılmış durumda çok kısa zamanda 2000 daireyi tamamlayacağız. Konuşmuş olduğumuz rakamı rahatlıkla tutturmuş olacağız.

- Bu size ne ifade ediyor? İnsanların sizin projelerinize sahip çıkması, talep göstermesi?

Bu bizim için önemli bir şey. Herkes 1 daire 2 daire satabilmek için mücadele ederken 1 ayda 2000 daire satmak hakikaten ciddi bir başarı. Şunu söylemiştim ben, daireyi alan kişi daha ilk taksidi ödemeden 20bin TL kara geçmiş olacak. Mesela 99bin TL’ye 2+1 daireler sattık tüketici ilk taksidini ödediği zaman dairenin fiyatı 119bin olmuş oluyor.

- Herkes memnun mu yani? Hiç mi şikayet almıyorsunuz?

Çok keyifli işler yaptık ama elbette memnun edemediğimiz insanlar oldu çünkü 1+1 daireleri 59bin TL’den satışa çıktık ve 160 taneydi. O daireler aynı gün tükendi. Ertesi gün gelenler “niye böyle” diye sitem ettiler ama elimizde olan bir durum değildi, sonuçta 160 taneydi ve satıldı az bir rakam da değil.

- Devam eden projelere  geri dönersek…

Bahçeşehir projesinin tamamı 30 aylık bir proje; 3160 daire, 20 bin metrekare ticari alan,  100 bin metrekare otopark. Fi-Yaka Tuzla 2 projemizin arsasını aldık; 10 bin metrekare. Aralık ortasında 232 daire için çalışmalara başlıyoruz. Bayram arifesinde bu projeyi satışa çıkarttık ama daha doğru dürüst bir reklam yapmış değiliz. Reklam yapmadığımız halde şu anda 130-140 daire satıldı bile. Bu gidişle 1 hafta içerisinde orada 232 daireden elimizde daire kalmayacak. Yine 18 ay teslim taahhüdü ile yola çıktık ama bizim programımız 12 ayda bitirmek.

- Hem ucuz hem kaliteli hem de zamanından önce teslim edilen projelerden bahsediyoruz. Bir nevi rüya olan bu durumu siz gerçek yapıyorsunuz. Nedir bunun sırrı?

Pek çok kişi de merak ediyor soruyor, “bunu nasıl yapıyorsunuz, nasıl bu kadar iyi” diye, çünkü bizim satış problemimiz yok. Daireleri satıyorsanız, paranız varsa, işinizi de biliyorsanız bu iş son derece keyifli. Paranız var işe hakimsiniz işinizi seviyorsunuz daha yapabilecek başka bir şey yok. Yani eyvah bizim daha vaktimiz var hadi oturalım oyalanalım diyecek halimiz yok ki. Elimizdekileri bir an evvel bitirip bu sorumluluğu üzerimizden atmamız lazım.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/yapilamaz-denileni-basardi_74840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!