Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yargı Kararına Rağmen İnşaatı Devam Ediyor!

TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin 'Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile mahkemeye başvurduğu ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı 115 metre yükseklikteki otelin inşaatına yeniden başlandı.

yapi.com.tr
Yargı Kararına Rağmen İnşaatı Devam Ediyor!

DHA'nın haberine göre, Samsun İlkadım İlçesi Fener Plajı yanında, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Müdürlüğü'nün kullandığı kamuya ait arazi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından turizm alanına çevrilirek 2012 yılında 5 yıldızlı otel inşaatına başlandı. İlk önce 160 metre yükseklikte olan otel binası inşaatı, daha sonra 115 metreye düşürüldü. Mimarlar Odası Samsun Şubesi, otel projesinin imar mevzuatına aykırılık içerdiği belirterek Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gerekçeli görüş sundu. Sonuç alamayan Mimarlar Odası Samsun Şubesi yürütmeyi durdurma istemiyle Samsun 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme geçen yıl 5 Eylül'de inşaatla ilgili olarak 'Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı verdi. Geçen yıl Ekim ayında da Bölge İdare Mahkemesi de kararı onadı.

  • Yargı Kararına Rağmen İnşaatı Devam Ediyor!
  • Yargı Kararına Rağmen İnşaatı Devam Ediyor!
  • Yargı Kararına Rağmen İnşaatı Devam Ediyor!
  • Yargı Kararına Rağmen İnşaatı Devam Ediyor!
  • Yargı Kararına Rağmen İnşaatı Devam Ediyor!

Belediye yeni imar düzenlemesi yaptı

Ancak yaklaşık 1.5 ay önce inşaat yeniden başladı. Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu, yürütmeyi durdurma kararının sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir imar düzenlemesi yapıldığı, otele hak tanınan bazı ayrıcalıklı imar uygulamalarının geri alındığını belirterek şunları söyledi:

"Bu yapının belli bir bölümünün bitmiş olmasından dolayı mevcut imar yönetmeliklerine olan aykırılıklarının ortadan kalkması mümkün değildir. Bu durumda mevcut verilen yeni yapı ruhsatı geçersizdir. Bu iddia ile yeni bir dava daha açtık. Bu davamız devam ediyor. Bu yapının yüksekliği 115 metredir, her iki taraftan da parsellere yapı yaklaşma mesafesi en az 17- 18 metre olması gerekirken şu an 10 metredir. Bu şartlarda yapı imar yönetmeliklerine aykırıdır. Yapının bitirilmesi durumunda dahi yapı kullanma izin belgesinin verilmesi mümkün değildir. Ancak buna rağmen, bütün itirazlarımıza rağmen inşaat devam ettirilmektedir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yargi-kararina-ragmen-insaati-devam-ediyor_119480.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!