Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yargı, Millet Kıraathanesi Projesine ‘Dur’ Dedi

Samsun Atakum’da yer alan ve Millet Kıraathanesi yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne verilen İller Bankası'na ait Yalı Kafe’nin imar değişikliğine açılan dava sonucu yürütmeyi durdurma kararı verildi.

yapi.com.tr
Yargı, Millet Kıraathanesi Projesine ‘Dur’ Dedi

31 Mart seçimlerinden sonra Atakum Belediyesi AKP'den CHP'ye geçince Samsun İller Bankası, daha önce yıllarca belediye sosyal tesisleri olarak kullanılan içinde iki düğün salonu, çocuk oyun parkı ve kafe olan 2 bin metrekarelik Yalı Kafe Restoran’ın bulunduğu araziyi satışa çıkardı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; bankanın bu kararına CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci tepki gösterip arazinin kendilerine verilmesini talep etti. Görüşmeler devam ederken İller Bankası araziyi araya giren AKP’li Büyükşehir Belediyesi’ne millet kıraathanesi yapılması için verdi.

Geçen ağustos ayında da AKP’li belediye arazide bulunan tesisleri yıkarak, ilçe belediyesine ait malları taşıdı. Atakum Belediyesi ve CHP’li meclis üyeleri Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını talep etti.

Mahkeme “Hukuka aykırı olarak verildiği tespit edilen plan değişikliğinin uygulanması durumunda, taşınmazın mülkiyet ve kullanım haklarının olumsuz etkilenecek olması ve ortaya telafisi imkansız zararların çıkabileceği”ni belirterek, 1/1000 ölçekli plan değişikliği kararının yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

Yargının verdiği kararı değerlendiren Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, mahkemenin kararının yerinde olduğunu bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Daha önce alanın kullanım şekline ilişkin bir imar planı yapmışlardı. Biz de dava açmıştık. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Muhtemelen şimdi Büyükşehir Belediyesi mahkemenin kararına göre yeniden bir plan daha yapacaktır. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı imar planında orada ne yapılacağına, ne tür bir yapılaşma olacağına ilişkin boşluk vardı. Mahkeme de bu yüzden bozdu. Bu iyi bir şey. En azından Büyükşehir ne yapacağını söyleyecek, önceki kullanıma uygun bir şey yapacağını söylüyorsa Atakum pek bir şey kaybetmemiş olacak.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yargi-millet-kiraathanesi-projesine-dur-dedi_184036.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!