Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yassıada'ya Talip Çıktı!

Yassıada, Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla turizme açılacak. Adanın işletmesi için ilk talip ise Recep Tanrıverdi ile Shangri La Otel'deki ortağı Malezyalı Kuok ailesi oldu.

yapi.com.tr
Yassıada'ya Talip Çıktı!

Türk siyasetinin dönüm noktalarından birine imza atılan Yassıada, turizme açılıyor. Beşiktaş'taki Shangri-La Otel'de yapılan toplantı sırasında projeyi açıklayan Erdoğan, otelin sahibi Recep Tanrıverdi'ye "Bunu da Tanrıverdi ailesi yapsın" çağrısında bulunmuştu. Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi, Malezyalı ortakları Kuok ailesiyle birlikte projeyi değerlendirdiklerini ve olumlu yönde karar aldıklarını söyledi.

2014’te tamamlanacak

Tanrıverdi, "Yassıada'ya ultra lüks bir kompleks yapmak üzere çalışmalar başlattık. Üzerinde iyice düşünülmesi gerekiyor. Ulaşım problemini de deniz otobüsleriyle ring seferleri düzenleyerek çözeceğiz" dedi. Tanrıverdi, adanın işletmesi için açılacak ihaleye kesinlikle katılacaklarını belirterek, "Mutlaka bizden başka adaylar da olacaktır. İhalenin şartlarına elbette bakacağız ama iştahımız yüksek" diye konuştu. Sabah Gazetesi’nin haberine göre adada ultra lüks bir yapılaşma hedeflediklerini anlatan işadamı, proje çalışmalarını 2014'te tamamlayacaklarını vurguladı.

Oktay Varlıer/Martı Grubu Yatırım ve İş Geliştirme Koondinatörü

Yassıada projesi dikkatli değerlendirilmeli. En önemli konu elbette ulaşım. Bir helikopter pisti yapılabilir. İyi bir proje, pazarlama ve tanıtımla çok iyi sonuçlar alınabilir. Kongreye gelecek kişilerin aileleri de düşünülmeli.

Timur Bayındır/Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı

Ulaşım büyük sorun

Yassıada'nın en büyük problemi ulaşım ve hava koşulları. Bunlar bir şekilde çözülebilir ancak Kız Kulesi'nde bile zorlandığımız düşünülürse çok iyi projelendirilmesi gerekiyor. Dutty free gibi yatırımlar yapılırsa yabancı turistler ilgilenecektir.

AVM de olacak butik otel de

ShangrI La Otel'in yöneticileriyle ilk yaptıkları görüşmede Yassıada'nın alışveriş merkezi, büyük ve butik oteller, restoranlar, kongre merkezleriyle tam bir cazibe merkezi haline getirmeyi kararlaştırdıklarını söyleyen Tanrıverdi, dünya jet sosyetesini buraya çekecek yatırımlar planladıklarını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yassiadaya-talip-cikti-_109489.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!