Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Yat Limanı Projesi Fethiye Körfezi’ne Zarar Verecek"

Fethiye Körfezi’nde yapılması planlanan yat limanı projesi için halkın katılım toplantısına katılan yurttaşlar, projenin Fethiye Körfezi'ne zarar vereceğini vurgulayarak, “Kahverengi bayrak değil, mavi deniz istiyoruz” dedi.

yapi.com.tr
"Yat Limanı Projesi Fethiye Körfezi’ne Zarar Verecek"

Fethiye Körfezi’nde Karagözler Mahallesi’ne bağlı koyların bulunduğu yarımada üzerinde yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında ‘Çevresel Etki Değerlendirme’ (ÇED) süreci için halkın katılım toplantısı gerçekleştirildi.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; Şefika Pekin Anadolu Lisesi Salonu’nda yapılan toplantıya, Fethiye Belediyesi’nden yöneticiler, Fethiye Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Fethiye Kent Konseyi, Muğla Çevre Platformu ve Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği temsilcileri ile yat sahibi, kaptanlar ve birçok yurttaş katıldı.

Toplantıda bölge halkı, projenin Fethiye Körfezi’ne zarar vereceği, 3’üncü dereceden doğal sit alanı ve aynı zamanda Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde kalması sebebiyle tepki gösterdi. Toplantıda bulunan kaptan ve yat sahipleri ise körfezin en işlek kısmını daraltacak bu liman projesinin deniz trafiğini olumsuz yönde etkileyeceğini dile getirdi.

Toplantı sonrasında Muğla Çevre Platformu bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kamil Ovacık, “Kahverengi bayrak değil, mavi deniz istiyoruz. Fethiye doğası için buradayız. Körfez üzerindeki ekolojik tehdit yeni bir proje ile tekrar gündeme geldi. Fethiye Körfezi’nde geçtiğimiz yıl hep beraber yaşadığımız ‘alg patlaması ile’ bize yüzünü ciddi biçimde gösteren çevre felaketi için üzerinden geçen zamana karşı hiçbir önlem alınmadığını görüyoruz. Bizler Fethiye’nin doğal yapısını bozacak her türlü girişime karşı, yasal yollar çerçevesinde itirazlarımızı dile getirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yat-limani-projesi-fethiye-korfezine-zarar-verecek_183430.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!