Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yatağanlıların Kirlilik İsyanı: "Ölüyoruz"

Termik santral için kapatma kararının uygulanmamasından yakınan Yatağanlılar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gönderdikleri dilekçede, 'Bu çevre cinayetine son verin" çağrısı yaptı.

Milliyet Gazetesi/Yaşar Anter



ermik santral için kapatma kararının uygulanmamasından yakınan Yatağanlılar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gönderdikleri dilekçede, 'Bu çevre cinayetine son verin" çağrısı yaptı.

Muğla'nın, termik santraldan kaynaklanan hava kirliliğiyle gündemden düşmeyen Yatağan ilçesi sakinleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gönderdikleri dilekçede, "Ölüyoruz, bu çevre cinayetine son verin" çağrısı yaptı. Yatağan Çevre Platformu'nun (YAÇEV), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gönderdiği dilekçede, ilçe sakinlerini soluksuz bırakan gelişmelere dikkat çekildi.

'Başvuruya yanıt almadık'
Kükürtdioksitte tehlike sınırının 500 mikrogram/metreküp olmasına karşın, 3000 mikrogram/metreküp değere ulaşıldığı belirtilen dilekçede, "Meteorolojik verilere göre, inversiyon olacağı önceden biliniyor. Valilik genelgesinde, tehlike değerleri aşıldığında santralın devre dışı bırakılması öngörülüyor. Ancak üç üniteyle santral çalışmaya devam ediyor. İdare, 'Para cezasını öder çalışmaya devam ederiz' mantığıyla hareket ediyor" denildi.

Yaklaşık 50 bin kişinin asit yağmurları altında kaldığı belirtilen dilekçede şu satırlar yer aldı: "Hangi üstün kamu yararı ilkesi 23 yıl boyunca 50 bin kişinin, asit yağmuru, partikül madde, toz, radyoaktivite ve gaz kirliliğine maruz kalmasını haklı gösterebilir? Bakanlar Kurulu, kapatma kararını uygulamıyor. Yörede yaşayan insanlar, kansere yakalanacağı günü bekliyor. İlçede hemen her evden kanserden ölen veya kanser hastalığından tedavi görenler var. Üst solunum yolları hastalıklarına yakalanmayan yok denilecek kadar az. Ölüyoruz."

Çevre Müdürlüğü'nün yaptığı kirlilik ölçümlerinin kamu vicdanını tatmin etmediği belirtilen dilekçede, "Bakanlığınıza farklı yerlere ölçüm cihazları yerleştirilmesi istemiyle yaptığımız başvuruya yanıt alamadık, icraat göremedik. Bu da halkın sağlığının ciddiye alınmadığını gösteriyor" ifadelerine yer verildi. Dilekçede ayrıca, baca gazı arıtma tesisi devreye alınmadan ikinci ve üçüncü ünitelerin çalıştırılmaması istendi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yataganlilarin-kirlilik-isyani-oluyoruz_50961.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!