Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yedikule Bostanı Tarih mi Oluyor?

Fatih Yedikule’deki sur dibinde yer alan bostanlık alan park oluyor.

yapi.com.tr
Yedikule Bostanı Tarih mi Oluyor?

Milliyet'in haberine göre, hafriyat dökümüne başlanan alanda yıllardır sebze yetiştiren bölge sakinleri uygulamaya tepkili. Belediye ise, 138 yıllık bostanın kalması halinde park projesinin hayata geçemeyeceğini söylüyor.

Haliç-Yedikule hattında uzanan tarihi İstanbul surlarının Yedikule bölümü, bugünlerde bostan protestolarına sahne oluyor. Nedeni ise; Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Belgradkapı Rekreasyon Alanı Projesi. Proje kapsamında geçmişi 1875 yılına kadar uzanan bostanlar parka dönüştürülecek.

‘Diren bostan’

Beyoğlu Platformu’nun da arasında bulunduğu çeşitli forumlara üye yaklaşık 30 kişi bölgedeki tepkiye destek veriyor. Sur dibinde dün de hareketli anlar yaşandı. Ellerinde “Diren bostan” ve “Kov bostancı belediyeyi” yazılı dövizler açan grup, park projesine karşı olmadıklarını amaçlarının bostanları korumak olduğunu söyledi.

Grup adına konuşan yapan Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemal Kafadar, “Bu bostanlar, her ne kadar adı unutulmuşsa da İstanbul kültürüne ‘Yedikule marulu ve Langa hıyarını’ kazandırmıştır. Bostanların da korunması gerekiyor” dedi.

Grup açıklama yaparken Hacı Evhaddin Mahallesi’nin bazı sakinleriyse, park projesini protesto eden eylemcilere tepki gösterdi. Mahalleliler, projenin yapılmasını kendilerinin de istediğini belirtip eylemcilerin bostanlardan uzaklaşmasını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yedikule-bostani-tarih-mi-oluyor_110417.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!