Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yellen, Bu Akşam Doların Hızını Keser mi?

Trump sonrası ilk kez konuşacak olan Fed Başkanı'nın vereceği mesajlar merak ediliyor. Özellikle '2017 yılında hızlı faiz artırım algısı'nı yumuşatıcı açıklamalar gelip gelmeyeceği izlenecek.

yapi.com.tr
Yellen, Bu Akşam Doların Hızını Keser mi?

Küresel piyasalarda gözler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'a çevrilmiş durumda. Yellen, Trump'ın ABD'nin yeni başkanı olarak seçilmesinin ardından ilk kez konuşacak. Bu nedenle vereceği mesajlar piyasaların seyri açısından oldukça önemli.

TSİ 18:00'da Fed Başkanı Yellen'ın Kongre'de yapacağı sunumda faizdeki ve dolar endeksindeki yükseliş sonrası nasıl bir değerlendirme yapacağı izlenecek. Özellikle de "2017 yılında hızlı faiz artırım algısı"nı yumuşatıcı açıklamalar yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

ABD'nin yeni başkanı Trump'ın ekonomi politikalarının enflasyonda artışa neden olacağı ve Fed'in faizleri daha fazla artıracağı beklentileriyle uluslararası piyasalarda dalgalanma yaşanıyor.

Bu arada Fed'in aralık ayında faizlerde artırıma gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Analistler, piyasalarda artık faiz artırım hızına ilişkin beklentilerin fiyatlandığını belirterek, Fed yetkililerinden gelen değerlendirmeler ve son dönemde açıklanan verilerin bu beklentileri güçlendirdiğini belirtiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yellen-bu-aksam-dolarin-hizini-keser-mi_151949.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!