Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

FED Başkanı: ABD Ekonomisi Sağlam İlerliyor

Fed Başkanı Yellen, ABD ekonomisinin sağlam bir rotada ilerlemeye devam ettiğini ve Fed'in daha fazla faiz artırımı için yolunda ilerlediğini söyledi.

yapı.com.tr
FED Başkanı: ABD Ekonomisi Sağlam İlerliyor

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin bazı enflasyon göstergeleriyle beraber faiz artışı için doğru yolda ilerlediğini söyleyerek, geçtiğimiz yılın sonundaki politikayı sıkılaştırma kararını savundu. Sözcü'nün haberine göre, kendisinden önce görevde olan üç Fed Başkanı Paul Volcker, Alan Greenspan ve Ben Bernanke ile beraber bir konferansa katılan Yellen, ekonomik krizden yedi yıl sonra ABD işgücü piyasasının artık tam gücüne “yaklaştığını” söyleyerek, enflasyonun güçlü dolar ve düşük petrol fiyatları yüzünden çok uzun süre düşük kalmayacağını belirtti.

“ABD ekonomisi memnun edici bir yönde ilerlemeye devam etti” diyen Yellen, “İyi bir istihdam performansı görmeye devam ediyoruz, enflasyonun yukarı çıktığına dair bazı göstergeler var; bunlar bizim Aralık ayında faizleri artırdığımızdaki beklentilerimizdi” dedi.

Yellen, “Dolayısıyla evet, şu anki para politikamız genişleme yönünde. Fakat kademeli faiz artışlarının uygun olacağını düşünüyoruz” diyerek, mantıklı bir yolda ilerlediklerine inandığını söyledi. Yellen, Volcker ve Bernanke aynı salonda bulunurken, Greenspan konferansa canlı yayınla katıldı. Bu dörtlü toplamda Fed’in 102 yıllık tarihinin üçte birini yönetti.

Ilımlı bir havada geçen konuşmalarda dört Fed başkanı da değişiklik gösteren politikaları konusunda fikir birliği gösterdi. Dörtlü aynı zamanda Çin’in büyüyen etkisinin tehditten çok bir fırsat olduğu ve mali politika yapıcıların Fed’in teşvik çabalarını desteklemek için daha fazla çaba harcamaları konusunda da aynı fikirdeydi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fed-baskani-abd-ekonomisi-saglam-ilerliyor-_144101.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!