Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Seçim Sonuçlarına Fed Kanadından İlk Tepkiler

İşadamı Donald Trump'ın başkan seçilmesi sonrası Fed'in nasıl bir para politikası izleyeceği merakla bekleniyor. Fed kanadından yapılan ilk açıklamalar ise ılımlı...

yapi.com.tr
Seçim Sonuçlarına Fed Kanadından İlk Tepkiler

ABD'de dün yapılan başkanlık seçimlerinde sürpriz bir şekilde işadamı Donald Trump galip geldi. Trump, göreve en erken ocak ayında başlayabilecek.

Öte yandan seçim çalışmaları sırasında Amerikan Merkez Bankasının (Fed) para politikasını sık sık eleştiren Trump'ın bu konuda nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

Bu yıl tek faiz artırımına giden Fed'in yıl sonuna kadar bir kez daha faiz artırması gitmesi bekleniyordu. Ancak seçim sonucunun bu durumu değiştirip değiştirmeyeceği şu an muallak. Fakat aralık ayında faiz artırım olacağı ihtimali yüzde 50 seviyelerinin altına kadar indi.

Fed kanadından ilk açıklamalar Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ve San Francisco Fed Başkanı John Williams'dan geldi.

Kashkari: Ekonomik verilere odaklı yaklaşım sürecek

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Donald Trump'ın başkanlığının ekonomile etkisinin belirlemek için bekleyip görmesi gerektiğini söyledi.

Kashkari yaptığı konuşmada, "Para politikasına etkileri değerlendirmeden önce, Kongre'nin ve yönetim kademesinin ne yapmaya karar vereceğini bekleyip görmemiz gerekli" dedi.

Fed'in para politikasını hazırlarken mali politikanın etkisini de izleyeceğini belirten Kashkari, mali politika kararlarının Fed'in kontrolü dışında olduğunu da vurguladı.

Kashkari konuşmasında, Fed'in aralık ayında faiz artırıp artırmayacağına değinmezken, atılacak adıma karar verirken ekonomik verilere odaklı olmayı sürdüreceğini ifade etti.

Williams: Ağır ağır artırılması hala mantıklı

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD'de faiz oranlarının ağır ağır artırılmaya devam edilmesinin hala mantıklı olduğuna inandığını söyledi.

Williams yaptığı açıklamada, "Başkan seçiminin sonucu benim para politikasına yaklaşımımda herhangi bir değişiklik yapmadı. Verilere bağlı olarak karar vermeye devam edeceğim. Faiz oranlarının ağır ağır artırılması gerektiği argümanı bana hala mantıklı geliyor" diye konuştu.

ETİKETLER: Donald Trump FED
http://www.yapi.com.tr/haberler/secim-sonuclarina-fed-kanadindan-ilk-tepkiler_151818.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!