Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Cerrahpaşa Böyle Olacak

Cerrahpaşa Hastanesi’nin yenilenme çalışmaları ilerliyor. Yeni hastanenin maketi üniversitenin web sitesine koyuldu. Yerinde inşa edilecek hastanede 36 ameliyathanede, 7 günlük ameliyathane, 1100 yatak, 164 yoğun bakım yatağı yer alacak. Hastanenin kara tarafında sağlık hizmeti verecek binalar, sahil tarafında eğitim ve sosyal alanlar olacak.

yapi.com.tr
Yeni Cerrahpaşa Böyle Olacak

Hürriyet'ten Mesude Erşan, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen ve Hastaneler Genel Direktörü Dr. Yılmaz Keskindemirci ile inşaat alanlarını gezip son bilgileri aldı. Hastanede klinikler boşaltılıp, birer birer ‘aşağı Cerrahpaşa’ denilen sahil tarafındaki yeni ama geçici çelik konstrüksiyon binalara taşınmaya devam ediyor. Şimdiye kadar alanda 9 çelik konstrüksiyon bina yapıldı.

İstanbul Üniversitesi, TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) ile anlaşma yapmış ve Avcılar’daki bazı alan ve arsalarını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Hastanesi’nin yeniden, yerinde yapılandırılması karşılığında kuruma vermişti. İstanbul Üniversitesi geçtiğimiz yaz bölünse ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yeni kurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’ya geçse de TOKİ ile anlaşma ve inşaat çalışmaları sürüyor.

‘Üst Cerrahpaşa’ da denilen hastanenin kara tarafındaki klinikler, ‘alt Cerrahpaşa’ yani deniz tarafında yapılan, depreme dayanıklı ve 30 yıl ömrü olan çelik konstrüksiyon binalara geçici olarak taşınıyor. Boşalan binalar yıkılıyor. Zemin etüt çalışmalarından sonra inşasına başlanacak yeni binalar için alanlar hazırlanıyor.

7 yılda tamamlanacak
Cerrahpaşa’nın yenilenme projesinin Prof. Dr. Yunus Söylet döneminde, 2011’de başladığını hatırlatan Genel Direktör Dr. Yılmaz Keskindemirci de şu bilgileri verdi: “Mühendisler Cerrahpaşa’nın iki etaplı yapılabileceğini ortaya koyduktan sonra üst Cerrapaşa’nın boşaltılmasına ve yeni yapım projesinin bu yerleşkede başlanmasına karar verildi. O sırada alt Cerrahpaşa’da faaliyetlerimiz sürebilirdi. Öyle de yol haritası çizdik. Üst Cerrahpaşa’dan kaydırdığımız binaların yavaş yavaş yıkımına başladık. Bu alanları boşaltıp, yıkımını yaparak TOKİ’ye teslim etme yükümlülüğümüzü tamamlamaya çalışıyoruz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-cerrahpasa-boyle-olacak_171956.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!