Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeni Sanayi Sitesi Adana'da 20 Bin Kişiye İstihdam Yaratacak

Adana Metal Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve 6 Ekim'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Mehmet Başpınar Orta Ölçekli Sanayi Sitesi, 20 bin kişiye istihdam yaratacak.

yapi.com.tr / AA
Yeni Sanayi Sitesi Adana'da 20 Bin Kişiye İstihdam Yaratacak

AK Parti İl Tanıtım ve Medya Başkanı Zafer Kara, yazılı açıklamasında, 350 fabrikanın hizmet vereceği ve yaklaşık 1 milyar liralık yatırımın hedeflendiği sanayi sitesinde öncelikli olarak yedek parça, plastik, metal ve makine üretiminin yapılacağını belirtti. Sanayi sitesinin bin 100 dönüm arazi üzerine yerleşmesinin planlandığını, site içinde şu ana kadar 107 fabrika yapıldığını ifade eden Kara, şu bilgileri verdi:

"Toplamd 350 orta ölçekli fabrika Adana ekonomisine kazandırılmış olacak. Sanayi alanının şehir merkezine yakınlığı burayı bir cazibe merkezi haline getirecek. Buradaki arazinin bir kısmı tarım alanı görünüyordu. Ama yerin 1 metre altında su çıkan sahanın getirisi daha fazla olan sanayiye dönüştürülmesine karar verildi. Her bir işletmede ortalama 40-50 kişi istihdam edilecek. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) çalışan insan sayısı 25 bin. Burası tam kapasiteyle çalışmaya başladığında ise 20 bin kişiye istihdam sağlayacak. Genel toplamda burada 1 milyar lira civarında bir yatırım söz konusu. Sitenin açılışı, 6 Ekim'de Başbakanımız Rcep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak".

İleride AOSB ile yarışacak

Sitenin gönüllü başkanı iş adamı Mehmet Başpınar ise sanayi tesislerin kapasitesini büyütmek için 9 yıl önce gönüllü olarak başladıkları bu adımın yoğun ilgi gördüğünü ve 7 kez arsa alımı yapıldığını aktardı. Önümüzdeki yıllarda, kurdukları sanayi sitesinin AOSB ile yarışacağını savunan Başpınar, şunları kaydetti:

"Adana’nın son 5 yılının en büyük yatırımını gerçekleştirdik. Burası AOSB için ara basamak özelliğinde bir yer. Burada genellikle işgücü ve istihdama dayalı bir hizmet var. Teknolojik üretim çok az. Ama önümüzdeki günlerde üniversitelerden gerekli yardım alınarak teknolojik üretime geçileceğini zannediyorum. Zaten yeni gelen nesil daha eğitimli. Şimdi burada çiçek topraktan çıktı, hızlı bir büyüme oluyor".

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-sanayi-sitesi-adanada-20-bin-kisiye-istihdam-yaratacak_112567.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!