Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yenimahalle’de Plan Değişikliği İptal Edildi

Yargı, sosyal kültürel tesis alanı olan kullanımın ticaret alanı kullanımına dönüştürülmesine izin vermedi.

yapi.com.tr
Yenimahalle’de Plan Değişikliği İptal Edildi

Yenimahalle’de ticaret alanı kullanım kararına ilişkin plan değişikliği iptal edildi. Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı davada, sosyal kültürel tesis alanı olan kullanımın ticaret alanı kullanımına dönüştürülmesine izin vermedi.

Ankara 5. İdare Mahkemesi, Yenimahalle ilçesi, Turgut Özal Mahallesi, 43053 ada, 2 parseline kayıtlı taşınmazın E:1.20, Yençok: Serbest yapılaşma koşulunda özel sosyal kültürel tesis alanı olan kullanımının ticaret alanı kullanımına dönüştürülmesine dair,  Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.05.2017 tarih ve 967 sayılı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği kararı ile aynı parselin inşaat emsalinin E:1.00 olarak düzeltilmek suretiyle kabulüne ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.03.2019 tarih ve 310 sayılı 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği kararlarını iptal etti.

 

 

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Haklılığımızın yargı kararlarıyla tescil edilmesi, mücadele azmimizi perçinlemektedir. Mahkeme söz konusu imar planı değişikliği kararlarını, kamu yararına, şehircilik ilkeleri ile planlama esaslarına ve hukuka uygun olmadığını belirterek, iptal etmiştir.” diye konuştu.

Candan, Mahkemenin esas aldığı bilirkişi raporunda yer alan “Dava konusu imar planı değişikliklerinin 1/25000 ölçekli Batıkent Ankara Nazım İmar Planında yer alan planlama kararları ile uyumlu olmadığı, teknik, nesnel ve bilimsel gerekçelere yaslanmadığı, sonuçları itibariyle kamu yararı içermediği, zorunluluk ihtiva etmediği, eşdeğer alan ayrılmadığı, ilgili yatırımcı Bakanlık veya kuruluşun görüşünün alınmadığı, planlama etabı içindeki yaşam kalitesinin ve yaşanabilirlik düzeyinin göstergesi olan sosyal altyapı dengesini bozacak nitelikte olduğu, kentsel teknik altyapı etki değerlendirmesi raporu ve analizlerinin yapılmadığı, dolayısıyla şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu belirtilmiştir.” ifadelerine de dikkat çekti.

Candan, “Kamu yararına aykırı, bütüncül olmayan zaten yetersiz olan sosyal, kültürel ve yeşil alanlarımızı yok etmeyi hedefleyen plan değişikliklerini yargıya taşımaya devam edeceğiz. Bu karar kamu yararı adına sevindiricidir.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yenimahallede-plan-degisikligi-iptal-edildi_180078.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!