Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yerli Kaynaklar Kamu Kuruluşlarımız Tarafından Kullanılmalı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı bazı odalar, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yerli kaynakların kamu kuruluşları tarafından kamu yararına kullanımına öncelik verilmesi gerektiğini bildirdi.

yapi.com.tr / AA
Yerli Kaynaklar Kamu Kuruluşlarımız Tarafından Kullanılmalı

TMMOB Jeoloji, Elektrik, Maden ve Makina Mühendisleri odaları ortak yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yerli kaynakların ulus ötesi şirketler eliyle değil, kamu kuruluşları tarafından kamu yararına kullanımına öncelik verilmesi talep edilirken, madenlerin kaynak kaybına neden olmadan rasyonel olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altı çizildi.
     
İnsanı merkezine almayan, bilimsel ve teknolojik altyapıdan uzak, eğitimli işgücünün olmadığı, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin yeterince alınmadığı uygulamaların terk edilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yerli kaynaklarımızın ulus ötesi şirketler eliyle değil, kamu kuruluşlarımız tarafından kamu yararına kullanımına öncelik verilmesini talep etmekte, madenlerimizin kaynak kaybına neden olmadan rasyonel olarak değerlendirilmesi için havza madenciliğini savunmaktayız. Bu sayede dışa bağımlılık azalacak, mevcut kaynağın tamamı değerlendirilecek ve tüketildiğinde yerine tekrar konulamayan madenlerimizden maksimum toplumsal fayda sağlanacaktır.''

Afşin-Elbistan Linyit havzasında üretilebilecek 4,3 milyar tona yakın linyit bulunduğu ifade edilen açıklamada, kaynak kaybı olmaması için, havza genelinde bir planlama ve işletmecilik politikasının zorunlu olduğu ifade edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yerli-kaynaklar-kamu-kuruluslarimiz-tarafindan-kullanilmali_104456.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!