Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yerli Tramvay 'İpekböceği'nde Sona Doğru

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa’da üretilen ve kentin simgelerinden ilham alınarak tasarlanan ilk yerli tramvay BURULAŞ atölyesine getirildi. Durmazlar tarafından üretimi yapılan ilk yerli tramvayda test sürüşünü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptı.

yapi.com.tr
Yerli Tramvay 'İpekböceği'nde Sona Doğru

Bursa sanayisinin üretim hedefinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Recep Altepe, “İpekböceği raya indi. Bursa ve Türkiye için çok önemli bir durum. Bursa sanayisi üretim hedefine ulaştı. Bugüne kadar çok büyük paralarla yurtdışından satın aldığımız araçlar artık Bursa’da üretilecek. Bu ilk yerli aracın tüm mekanik, elektronik ve yönetim sistemi, tümüyle Bursa’nın üretimi. İlk defa kendi patentimizle, kendi markamızla bir aracın üretimini yaptık” diye konuştu.

Bursa’nın her konuda marka olmasını hedeflediklerini hatırlatan Başkan Altepe, raya indirilen ilk aracın modern, dünya standartlarında ve Avrupa kalitesinin üzerinde bir yapıda dizayn edildiğini söyledi. Başkan Altepe, araçların üretimine devam edildiğini de sözlerine ekleyerek, “Hedefimiz, bu araçların yurtdışında da satılması ve trilyonların Türkiye’nin kasasına girmesidir. Seçim sürecinde verdiğimiz sözü tuttuk, görevimizi yerine getirmenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

“Bursa, büyük bir hamle yaptı”

Dünyanın 15 yıllık projeksiyonda yaklaşık 1 trilyon dolarlık pazar ihtiyacı olduğunu da dile getiren Başkan Altepe, Türkiye’nin de bu paydan yararlanması gerektiğini vurguladı. Başkan Altepe, İtalyan ve Alman mühendislerin de kontrol ettiği ilk yerli vagonun test sürüşlerinin başladığını kaydederek, “Bursa, büyük bir hamle yaptı. Dünya markalarının bundan böyle Bursa’da üretim yapmasını hedefliyoruz. Taşeron değil, marka üretim yapalım istiyoruz. Bu araç sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin gururu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa ziyaretinde ilk yerli aracın sürüşünü de gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın gözetiminde, Durmazlar bünyesinde oluşturulan tüm yerli tramvay üretimi ekibini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yerli-tramvay-ipekboceginde-sona-dogru_103634.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!