Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Yeşil Dostu' Sertifika İş Dünyasında Değişimi Hızlandıracak

Sürdürülebilirlik Akademisi, Bureau Veritas ile Türkiye’de değişimi hızlandıracak bir iş modeli sertifikası olan 'Yeşil Dostu' Sertifikayı geliştirdi. Perakende ürün ve hizmet sunulan alanlar, mağazalar, marketler, AVM’ler, ofisler, restoranlar, okullar ve hastanelerin yönetim modelleri ‘Yeşil Dostu - Green Check’ Sertifika ile belgelendirilecek.

yapi.com.tr
'Yeşil Dostu' Sertifika İş Dünyasında Değişimi Hızlandıracak

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından Bureau Veritas iş birliğinde, uluslararası sertifikasyon standartları ekseninde geliştirilen 'Yeşil Dostu-Green Check Sertifika', çevre yönetimi, enerji yönetimi, su yönetimi, atık ve geri dönüşüm, karbon ayak izi gibi kriterler üzerinden yapılan değerlendirmeyle verilecek. Marketler, mağazalar, AVM’ler, ofisler, restoranlar, okullar ve hastaneler kriterleri yerine getirmede başarı sağlamaları durumunda 'Yeşil Dostu Sertifika' almaya hak kazanacak.

Yeşil Dostu Sertifika, ülkede en geniş paya sahip sektör olan hizmet sektöründe yer alan firmaların iş modellerinin çevresel anlamda gerekli kriterleri sağlamadaki performanslarını değerlendirmeye yönelik olacak. Sertifika; iklim değişikliği, küresel ısınma, su kaynaklarının giderek azalması gibi sürdürülebilir gelecek için önemli konularda, kurum ve markaların doğru standartlarla yönetilmelerini, enerji ve kaynak kullanımını daha verimli olarak yapmalarını sağlayarak giderlerini azaltmalarını ve böylece kârlılıklarını da artırarak rekabet avantajı sağlamalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

"Yeşil Dostu Sertifika, KOBİ’lerin dönüşümün parçası olmasını hedefliyor"

Sürdürülebilir Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Akademi’nin yaptığı Tüketim Araştırması gibi, müşterilerin tutum ve davranışlarına ilişkin son yıllarda yapılan araştırmalar, yeşil ürünlerin yanısıra yeşil mekânların da önem kazandığını gösteriyor. Belirlenen alanlarda çalışanlar ve müşteriler, sertifikasyon yoluyla, çevresel duyarlılıklarını belgelendiren firmaları ayırt etme imkânına sahip olacaklardır. Sertifika sahibi firmalar ise çevresel duyarlılık konusunda yaptıkları çalışmaları şeffaf bir denetim sürecine açarak, sektörde sürdürülebilir rekabet avantajı ile karlılık artışı, müşteri taleplerini ve gelişen ihtiyaçları karşılayarak yeni müşteriler kazanma ve müşteri sadakatini artırma gibi avantajlar kazanacaktır”.

Bursa, Türkiye’de iş dünyasında KOBİ’lerin rolüne dikkat çekerek; “Yeşil Dostu Sertifika, kapsayıcı özelliği nedeniyle KOBİ’lerin bu dönüşümün parçası olmasını hedefliyor” dedi.

Denetim, Bureau Veritas tarafından yapılacak

Yeşil Dostu Sertifika’nın denetimi, sertifikasyon sürecinin şeffaf olarak yürütülmesi amacıyla, dünyanın önde gelen denetleme kuruluşlarından Bureau Veritas tarafından gerçekleştirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-dostu-sertifika-is-dunyasinda-degisimi-hizlandiracak_127140.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!