Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşil Ev Boşaltıldı

Türkiye’de “tarihi tipte otel” dönemini başlatan Sultanahmet’teki Yeşil Ev’deki tarihi değere sahip eserler Turing tarafından satıldı.

yapi.com.tr
Yeşil Ev Boşaltıldı

Cumhuriyet'in haberine göre, Turing Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Katkak, Yeşil Ev içindeki eşyaların, tesisin işletme ihalesini 2012 yılında kazanan AAG Gayrimenkul AŞ istemediği için satışa çıkarıldığını söyledi. AAG Gayrimenkul AŞ’de, AKP’ye yakın olduğu iddia edilen Recep Ercan Keskin’in ortaklığı bulunuyor.

Tesisin teslimi henüz yapılmazken işletmeyi alan firmanın yapıda nasıl bir düzenleme yapacağı ise bilinmiyor. Yeşil Ev, İstanbul üzerine kitapları ve eski yapıların onarılıp yeniden işlerlik kazandırmasıyla bilinen Çelik Gülersoy’un Türkiye’ye kazandırdığı eserler arasındaydı.

Açık artırmada Yeşil Ev’deki eşyalardan “satılmayan bir şey kalmadı”.Açık artırmayı düzenleyen Eskidji’den aldığımız bilgiye göre, 22-23 Kasım’da yapılan açık artırmada toplamda 400 bin liranın üzerinde satış yapıldı. Yatak, komidinler, makyaj aynası, şifonyerden oluşan “Paşa Odası” açılış fiyatı olan 25 bin TL’ye satıldı. Aynısının TBMM’de asılı olduğu “23 Nisan Anısına Hediye Halı” 2 bin 500 liraya satışa çıkarıldı ve 12 bin liraya alıcı buldu. Açık artırmada bir gravür de 2 bin 800 liradan satışa çıkarılıp 11 bin liraya satıldı.

26 Ekim’deki bir başka açık artırmada da Turing’in envaterindeki, Halil Paşa’nın “Sultan Abdülmecid” tablosu 1 milyon 650 bin TL’ye satılmıştı. Aynı açık artırmada 279 gravür ve 1 endam aynası toplamda 2 milyon 300 bin lira bedelle satılmıştı.

Yaklaşık sekiz yıl kayyım yönetiminde kalan kurumda, bu yılbaşı itibarıyla zarar ettiği gerekçesiyle yayın işletmesi de kapatılmıştı. Yayın işletmesi İstanbul üzerine birçok kitabın basımını gerçekleştirmişti. Şu anda AKP’den Beyoğlu Belediyesi meclis üyesi olan Bülent Batkak, Turing’in Nisan 2012’deki olağan genel kurulunda göreve gelmişti.

Turing’de 22 Eylül 2012’de olağanüstü genel kurul toplanmış ve tüzük değişikliğine gidilmişti. Tüzük değişikliğiyle kurum varlıklarının elden çıkarılması kararı alınmış, sonra da Sultanahmet’teki Yeşil Ev’le birlikte Sarnıç Restoran ve Ayasofya Konakları 15 yıllığına, AKP’ye yakın olduğu iddia edilen, Recep Ercan Keskin’in ortak olduğu şirkete devredilmişti. Turing’in elinde, işletmesini yaptığı yalnızca Safranbolu tesisleri kaldı. Turing, Atatürk’ün talimatıyla Lozan Konferansı Genel Sekreteri Büyükelçi Reşit Çelik Gülersoy’la özdeşleşmişti. Bir “İstanbul Âşığı” olarak anılan Gülersoy’un ardından kurumdaki düşüş başlamış ve Turing 2005 yılında kayyıma devredilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-ev-bosaltildi_126561.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!