Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeşil Vadiyi Hafriyat Katletti!

Dikmen Vadisi’nin 4. ve 5. etaplarında çevre katliamı yaşanıyor. Dökülen hafriyat atıkları bölgeyi çöplüğe döndürürken, çevre sakinleri de, “Yemyeşil vadiden çöp ve çimento şelalesi akıyor” diye tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Yeşil Vadiyi Hafriyat Katletti!

Hürriyet'ten Mert Gökhan Koç'un haberine göre, yapılan rekreasyon çalışmalarının ardından Başkent’in modern yüzünü temsil eden Dikmen Vadisi’nin 4. ve 5. etaplarında çevre felaketi yaşanıyor. Birkaç yıl önce ağaçlar ve yemyeşil görüntüsüyle akıllarda kalan vadinin Yukarı Dikmen Mahallesi kısmında kalan bölge, dökülen hafriyat ve moloz yığınları yüzünden çöplüğe döndü.

Durmadan çöp ve hafriyat dökülüyor

Bölge sakinleri, gündüz ve gece saatlerinde hafriyat yüklü kamyonların atıklarını söz konusu bölgeye boşalttığını belirterek, “Bu alan 2 yıl önceye kadar Dikmen Vadisi’nin en güzel bölgelerinden biriydi. Gelen geçen çöpünü ve hafriyatını buraya döküyor” dedi. Çevredekiler, Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’ne ait kamyonların da bölgeye hafriyat döktüğünü iddia ederek, “Doğayı göz göre göre katlettiler, kuş cıvıltılarının ve yeşilin eksik olmadığını vadide şimdi çöp şelalesi oluştu” diye konuştu.

Şelaleler çimentodan

Dikmen Vadisi’ne gelen kamyonların döktüğü çimento atıkları, çevre felaketinin boyutlarını gözler önüne seriyor. Mahalleli, “Dikmen Vadisi’nin diğer etaplarından tek farkımız, bizim şelalelerimizden çimento akmasıdır” dedi.

Herkes çöp atıyor

Vadinin büyük bir kısmı çimento ve hafriyat toprağı ile doldurulurken, bölgeyi çöplük gibi kullanan bazı vatandaşlar da çevre felaketine katkı sağladı. Klozet, dolap, koltuk gibi evsel atıkların bırakıldığı vadi, çevre sakinlerinin, “Ankara’nın yeni çöplüğü” yorumlarına neden oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-vadiyi-hafriyat-katletti_116082.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!