Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Yıkım Öncesi Asbest Var mı Yok mu Bakılmıyor”

TMMOB ÇMO, asbestin ne olduğu ve insan sağlığı etkileri üzerine bir panel düzenledi. ÇMO Başkanı Bozoğlu, "Bina yıkımı ve sökümü öncesinde asbest ve tehlikeli maddelere dair ne yazık ki herhangi bir çalışma ve teknik rapor istenmiyor" dedi

yapi.com.tr
“Yıkım Öncesi Asbest Var mı Yok mu Bakılmıyor”

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) asbestin ne olduğu, insan sağlığını nasıl etkilediği konularının uzmanlarca ele alındığı panel düzenledi. Birgün Gazetesi'nin haberine göre, ÇMO Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara Şubenin düzenlediği asbest konulu panelde, asbestin değil şeffaflık olmamasının sorun olduğunu söyledi.

Yıkım öncesinde asbest çalışması yapılmıyor

Panelin açış konuşmasını yapan Bozoğlu, “Asbest sorunu yok, bizim bir şeffaflık sorunumuz var. Kurumlar bir takım açıklamalar yapıyor ancak ne var ki, bu vatandaşı tatmin etmiyor. Onlarca telefon aldık; kimi, çocuğunun o bölgedeki okula gittiğini söyleyip ‘çocuğumu okula göndermesem mi’ diye soruyordu, kimi ‘bizim bölgemizi nasıl etkileyecek’ diye... Asbest komisyonumuz bir çalışma yaparak Türkiye’de bir binanın yıkımı için istenen belgeleri araştırdı. Bina yıkımı ve sökümü öncesinde asbest ve tehlikeli maddelere dair ne yazık ki herhangi bir çalışma ve teknik rapor istenmiyor. Bu çok büyük bir eksiklik ve bu her alanda risk yaratıyor” diye konuştu.

Halk sağlığı gözetilmedi

Panelde konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Selim Tulumtaş da havagazı fabrikası sökümü sırasında yaşananları eleştirerek, “Söküm sırasında ne halkın ne de doğanın sağlığı gözetildi” dedi.

Konuşmalarının ardından, Ankara Şube Başkanı Yiğit`in moderatörlüğünde Ankara Tabip Odası İşçi Sağlığı İş Yeri Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr. Ercan Yavuz, Asbestin İnsan Sağlığına Zararları, Asbest Söküm Uzmanı Kimya Mühendisleri Odası A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Kimya Mühendisi Utku Önen Asbest Söküm ve Temizliği, Saha Uygulamaları, Kentsel Dönüşümde Asbest Geçeği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asbest Söküm Uzmanı Kimya Mühendisi Hediye Özge Timuçin Asbest Analiz Raporu, Asbest Ölçüm Teknikleri ve Asbest Kişisel Maruziyet ve ÇMO Asbest Söküm Uzmanı Çevre Mühendisi Gülşen İşçilik de Asbest Sökümünde İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri konularında sunum yaptı. Sunumların ardından uzmanlar, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yikim-oncesi-asbest-var-mi-yok-mu-bakilmiyor_157715.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!