Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yıkıma Durdurma

Başbakan’ın Kars ziyaretindeki konuşmasında “ucubedir yıkın” dediği “İnsanlık Anıtı” için Kars Belediye Meclisi’nin aldığı yıkım kararına Erzurum 1. İdare Mahkemesi tarafından “yürürlüğü durdurma” kararı verildi. Anıtın heykeltraşı Mehmet Aksoy ve vekili avukat Turgut Kazan’ın başvuruları üzerine mahkemenin dün verdiği kararda, davalı Kars

Cumhuriyet Gazetesi
Yıkıma Durdurma

Başbakan’ın Kars ziyaretindeki konuşmasında “ucubedir yıkın” dediği “İnsanlık Anıtı” için Kars Belediye Meclisi’nin aldığı yıkım kararına Erzurum 1. İdare Mahkemesi tarafından “yürürlüğü durdurma” kararı verildi. Anıtın heykeltraşı Mehmet Aksoy ve vekili avukat Turgut Kazan’ın başvuruları üzerine mahkemenin dün verdiği kararda, davalı Kars Belediye Başkanlığı’ndan istenen savunmadaki gerekçeler kabul edilmeyerek, “Belediye meclislerinin yıkım kararı almaya yetkileri olmadığı” vurgulandı.

Belediyenin aynı meclis kararına dayanarak yine dün yaptığı “yıkım işi ihalesi”nin de hukuka aykırı bir kararla ilan edilmiş olmasından ötürü yasal geçerliliğinin kalmadığını belirten Mehmet Aksoy, anıt için “izinsiz” denilmesine rağmen önceki dönemde alınan meclis kararıyla ve buna dayalı olarak Belediye Başkanlığı ile yapılan sözleşmeyle anıtın gerçekleştirildiğinin altını çiziyor.

Erzurum 1. İdare Mahkemesi kararında ise İmar Kanunu’nun gerektirdiği saptamalar ve işlemler yasal dayanaklarıyla gerçekleştirilmeden, yetkisiz bir organın aldığı yıkım kararıyla uygulama yapılamayacağı belirtiliyor.

Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın yapımına, önceki Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu döneminde, Kars’ın Kafkasya coğrafyasıyla komşuluk içindeki konumuyla Anadolu’nun “barış kenti” olması için sürdürülen kültür ve sanat çalışmaları kapsamında başlanmıştı. 2009 yerel seçimlerinden sonra yönetimin değişmesi üzerine de yapımı durdurulmuştu...

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/yikima-durdurma_86162.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!