Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıkımda Çok Özel Af

Kararda 138 villadan sadece 8'i için yapı tatil tutanağı düzenlendiği için, müteahhit Acar'a adedi 30 bin YTL'den sadece 8 villa için toplam 240 bin YTL para cezası kesildi. Ceza kesilirken, yasanın emrettiği en yüksek sınır olan 30 bin YTL'lik miktardan, aynı durumdaki 130 villa hiç hesaba katılmadı.

Hürriyet Gazetesi
Yıkımda Çok Özel Af

b>Beykoz Belediyesi Encümeni'nin Acaristanbul'la ilgili 3'e karşı 4 oyla aldığı yıkım kararı, İsmet Acar'a gizli bir affı ortaya çıkardı. Kararda 138 villadan sadece 8'i için yapı tatil tutanağı düzenlendiği için, müteahhit Acar'a adedi 30 bin YTL'den sadece 8 villa için toplam 240 bin YTL para cezası kesildi. Ceza kesilirken, yasanın emrettiği en yüksek sınır olan 30 bin YTL'lik miktardan, aynı durumdaki 130 villa hiç hesaba katılmadı.

Hepsi için zabıt tutulmalı
Bu işlemle, kamunun kaybı 3 milyon 900 bin YTL oldu. Belediyeden bir yetkili, Acaristanbul'da 8 villa tipi olduğu için (aslında 9 tip var) her tipe topluca birer adet tutanak düzenlendiği savunmasında bulundu. TÜKODER Beykoz Şube Başkanı Mimar Aysel Can Ekşi ise "Yasa çok açık. Her bir yapı için ayrı yapı tatil tutanağı düzenlenmesini emrediyor. Yapılan işlem yasadışı, yıkım kararı da bu yasadışılığın belgesidir" dedi. Bir başka uzman ise eksik zabıt olayını şöyle yorumladı:

"3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre yıkım kararı ve 42. maddesine göre de imar para cezası verme yetkisinde olan Belediye Encümeni, eğer her villa için ayrı bir zabıt tutulmuş olsaydı her biri için en yüksek imar para cezası miktarı olan 30 bin YTL üzerinden para cezası verecekti. Oysa 8 zabıt tutulduğu için 8 zabıt kadar para cezası kesilecek. Aradaki paradan belediyenin feragat etmesi dikkat çekici. Beykoz Belediye Başkanı'nın neden böyle bir yolu tercih ettiği incelenmeli."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yikimda-cok-ozel-af_52777.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!