Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yılın İlk 3 Ayında Şehir Hastanelerine 22 Milyar Ödendi

Bu yılın ilk üç ayında şehir hastanelerinin kira ve hizmet bedeli için 22 milyar TL ödeme yapıldı. Sağlıkçılar, “bu parayla dokuz hastane yapılırdı” tepkisini gösterdi.

yapi.com.tr
Yılın İlk 3 Ayında Şehir Hastanelerine 22 Milyar Ödendi (Fotoğraf: AA)

İktidar “tasarruf” vurgusunu sıklaştırırken kaynaklar, şehir hastaneleri için seferber ediliyor. 2024’ün ilk üç ayında şehir hastanelerinin kira ve hizmet bedeli için yaklaşık olarak 22 milyar TL ödeme yapıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre; Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, 2024’ün ilk üç ayında şehir hastanelerine yapılan kira ve hizmet ödemelerine ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

Sağlık Bakanlığı’nın bütçesinden 2024 yılı için şehir hastanelerinin kira ödemelerine yönelik 57 milyar 554 milyon TL, hizmet ödemelerine ise 26 milyar 143 milyon TL olmak üzere toplam 83 milyar 697 milyon ödenek ayrıldığının altını çizen Yalçınkaya şunları söyledi: “2024 Mart ayı sonu itibarıyla 3 aylık dönemde kira ödemeleri için ayrılan bütçenin yüzde 28’ine denk gelen 15 milyar 932 milyon TL, hizmet ödemeleri için ayrılan bütçenin de yüzde 24’üne denk gelen 6 milyar 198 milyon TL ödeme gerçekleşmiştir.”

Yalçınkaya, “Üç ayda toplam harcama tutarı 22 milyarı buluyor. Şehir hastanelerine yapılan sadece üç aylık harcama ile dokuz tane Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapmak mümkün.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yilin-ilk-3-ayinda-sehir-hastanelerine-22-milyar-odendi_204609.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!