Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yoksulluk 1929'daki Seviyelere Yakın!

ABD'de işsizlik oranının 5 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve borsanın yükselmesine rağmen, yoksul ve evsizlerin sayısı hala endişe yaratıyor.

yapi.com.tr
Yoksulluk 1929'daki Seviyelere Yakın!

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Amerikan Nüfus İdaresi'ne göre yoksulluk oranı geçtiğimiz yıl yüzde 15’e ulaşarak, 1929 yılında yaşanan ''Büyük Depresyon'' dönemindeki yüzde 15.1'lik seviyeye çok yaklaştı.

ABD’de yaklaşık 46,5 milyon kişi yoksulluk sınırının altında yaşamasına rağmen, kişi başuna düşen ortalama gelir yıllık 51 bin dolarda seyrediyor.

Philadelphia, Washington, Los Angeles, Santa Barbara, Dallas ve Chicago'nun da aralarında bulunduğu 25 şehirde yapılan araştırmada evsizlik oranı yüzde 3 artış gösterdi ve bu şehirlerden bazılarındaki evsiz insanların sayısının 2014 yılında da artmaya devam edeceği belirtildi.

Araştırmaya göre, Los Angeles'ta her gece ortalama 20 bin kişi sokakta uyuyor ve bunların 2 bine yakınının aile olduğu belirtiliyor.

Los Angeles'taki evsizlik oranı geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 26 artarken, ABD'nin en büyük kentlerinden Chicago'daki artışın yüzde 11.4 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Araştırmanın yapıldığı 25 şehirde evsizlerin yüzde 19'unun bir işte çalıştığı belirlenirken, san francisco yüzde 22 ile en fazla evsizin iş sahibi olduğu kent olarak dikkat çekiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yoksulluk-1929daki-seviyelere-yakin_114868.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!