Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yoksulluk Sınırı 4 Bin 512 Lira Oldu

Türk-İş'in açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre aralık ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 385 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 512 lira oldu.

yapi.com.tr/AA
Yoksulluk Sınırı 4 Bin 512 Lira Oldu

Türk-İş, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yaptırdığı "açlık ve yoksulluk sınırı" araştırmasının Aralık 2015 sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı açlık sınırı bin 385 lira 26 kuruş, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzer ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4 bin 512 lira 25 kuruş oldu. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise bin 682 lira 57 kuruş olarak hesaplandı.

Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0,38 azaldı. Yılın 12 aylık dönemi sonunda artış yüzde 12,41 oldu. Gıda enflasyonunda son 12 aydaki artış yüzde 12,41 olarak hesaplandı.           


 

http://www.yapi.com.tr/haberler/yoksulluk-siniri-4-bin-512-lira-oldu_141087.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!