Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yorglass, Ekipman Verimliliği ile Performansını Katladı

İnovatif odaklı yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Yorglass, son olarak yeni nesil üretim yönetim sistemlerini birbirine entegre ederek genel ekipman verimliliğini yüzde 16 arttırarak Satina fabrikasında da ARGE çalışmalarına start verdi.

yapi.com.tr
Yorglass, Ekipman Verimliliği ile Performansını Katladı

Düzcam ve endüstriyel cam sektörünün global oyuncusu Yorglass, geleceği şekillendiren teknolojileri iş süreçlerine dahil etmeye devam ediyor. Mevcut kaynaklarla maksimum verimliliği temel alan üretim anlayışı ile farklı bir noktada konumlanan Yorglass, ekipman etkinliğini esas alan OEE verimliliği ve ARGE odaklı çalışmalarıyla sektör adına katma değer sağlamayı hedefliyor.

Gerçek zamanlı izlenebilir sistemler ile üretim performansı arttı
OEE’nin çağdaş üretim proseslerinde öne çıkan bir kavram olduğuna dikkat çeken Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar; “Bir çeşit ölçüm metodu olan OEE, bize ekipmanların ne ölçüde kullandığına dair net bir resim çiziyor. Üretim süreçlerindeki; arızalar, ekipman ayarları, duruşlar, çalışma hızındaki azalmalar, ıskartalar ve yeniden işlem gibi kayıplar üzerine verileri sağlıyor. Aslında yeni nesil üretim prensiplerinin birleştirilmesiyle operasyonların verimliliğinin, kalitesinin ve güvenirliliğinin artmasını temsil ediyor. Asıl amacı kullanılabilirlik, performans ile kalite oranını ortaya koyarak mevcut ekipman ve makinelerin performansını arttırmak ve finansal maliyetleri minimize etmek. Biz Yorlass olarak tüm üretim süreçlerimizi OEE prosedürüne göre yürütüyor bu sayede fabrikalarımızdaki gerçek potansiyeli görme şansı elde ediyoruz. Son olarak üretim yönetim sistemleri ile ‘veri toplama, işgücü yönetimi, ürün takibi, kalite kontrol, performans analizi, bakım yönetimi’ süreçlerini gerçek zamanlı izlenebilir sistemlere dönüştürerek OEE verimliliğini yüzde 16 arttırdık” dedi.

Yeni sistemlerin mevcut kaynaklara odaklanmayı ve bakım stratejisine daha keskin bir şekilde yönlendirmelerine yardımcı olduklarını dile getiren Yorgancılar; “Kaynakları boşa harcayarak, potansiyelinin altında çalışmanın günümüz dünyasında sürdürülebilir bir strateji olmadığını düşünüyoruz. OEE verimliliğimizi arttırmanın hem şirketimizin katma değer yaratmasına hem de Endüstri 4.0’ın gelişmesinde rekabetçi kalmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz” dedi.

Satina laboratuvarlarında ürün geliştirme çalışmaları başladı
Dünyadaki dijitalleşmenin baş döndürücü bir hıza ulaştığına ve bu durumun inovasyon ve ARGE ile desteklendiğinde şirketler için çok efektif bir argümana dönüştüğüne dikkat çeken Semavi Yorgancılar; “Yenilikçi yaklaşımları ve üretim sürecine akıl katacak sistemleri her zaman destekliyoruz. Çünkü dünya büyük bir değişimin içinde bu değişime entegre olan, yeniliklere uyum sağlayan, hızla değişim gösteren beklenti ve taleplere ayak uyduran işletmeler küresel rekabet koşullarında ayakta kalabilir. Bu kapsamda ARGE çalışmalarımıza hız verdik ve Yorglass Satina fabrikasında inovatif anlamda bize ivme kazandıracak gelişmeleri hayata geçirdik. Şu anda Yorglass Satina işletmesinde üretim verileri, makine verileri ve ortam verileri de incelenerek Satina laboratuvarında ürün geliştirme (Ar-GE) çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yorglass-ekipman-verimliligi-ile-performansini-katladi_183725.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!