Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YTÜ Mimarlık Fakültesi'ne Kurucu Emin Onat Plaketi

YTÜ'de mimarlık eğitimine başlanmasının 70. yılı kutlamaları kapsamında fakülte ana giriş holüne bölümün kurucusu Emin Onat’ın resmi ve açıklama plaketi asıldı.

yapi.com.tr
YTÜ Mimarlık Fakültesi'ne Kurucu Emin Onat Plaketi

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde mimarlık eğitimine başlanmasının 70. yılı kutlamaları kapsamında fakülte ana giriş holüne Yıldız’da mimarlık eğitiminin kurucusu olan Emin Onat’ın resmi ve açıklama plaketi asıldı.

Ord. Prof. Dr. Emin Onat’ın kuruculuğunu gerçekleştirdiği, dönemin İstanbul Teknik Okulu (İTO) adı ile bilinen kurumu, günümüzün YTÜ Mimarlık Fakültesi’nin tarihindeki önemli dönüm noktaları ise şöyle sıralanıyor:

1942-1943  İstanbul Teknik Okulu (İTO)'nun İnşaat Şubesi yeniden yapılandırılarak “Mimarlık Kolu” kurulur ve dört yıllık mimarlık lisans eğitimi başlar.

1944-1945  İnşaat Şubesi'nden bağımsız olarak “Mimarlık Şubesi” kurulur.

1959-1960  İstanbul Teknik Okulu bünyesinde “Yüksek Mimar” unvanının verildiği bir yıllık ihtisas (Yüksek Lisans) programı açılır. Aynı yıl  İstanbul  Akşam Teknik Okulu açılarak Türkiye’de ilk kez gece eğitimine başlanır.

1969  İstanbul Teknik Okulu 1184 Sayılı Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademileri Yasası ile İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (İDMMA) adını alır.

1976  1472 Sayılı Yasa ile Kadıköy Mühendislik-Mimarlık Yüksekokulu, Galatasaray Mühendislik Yüksekokulu ve Vatan Mühendislik Yüksekokulu kapatılır. Mühendislik ve mimarlıkla ilgili olan bölümler İDMMA bünyesinde ilgili bölümlerle bütünleştirilir. Bu dönemde Mimarlık Bölümü, Mimarlık Fakültesi'ne dönüşür.

1982  İDMMA, Yıldız Üniversitesi (YÜ) adını alır.

1992  Yıldız Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) adını alır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ytu-mimarlik-fakultesine-kurucu-emin-onat-plaketi-_103339.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!