Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yükleniciye Ceza Ağaçlara Özgürlük

Atatürk Bulvarı’ndaki asırlık ağaçların ‘matkapla delinmesi’ olayına, Büyükşehir Belediyesi müdahalede bulundu.

yapı.com.tr
Yükleniciye Ceza Ağaçlara Özgürlük

Hürriyet'ten Ender Baykuş'un haberine göre, Büyükşehir yetkilileri, bulvardaki dış cephe aydınlatma çalışmalarını yapan yüklenici firmanın izinsiz ve kontrol dışı ağaçlara kablo monte ettiğini belirterek, firmaya ceza kestiklerini ve kabloları söktürdüklerini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle şu ifadelere yer verildi:

“Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı’nın ışıl ışıl görünmesi için bir ihale gerçekleştirerek, Sıhhiye ile Akay Kavşağı arasındaki aydınlatma için ihale açmıştır. İhaleyi kazanan firma, bulvar aydınlatması çalışmaları sırasında tamamen kendi inisiyatifi ile, izinsiz, kontrol dışı, Büyükşehir Belediyesi ilgililerine de bilgi vermeden aydınlatma için gerekli kabloları bazı ağaçlara monte etmiştir. Durumun tespiti üzerine anında müdahale eden Büyükşehir Belediyesi, ilgili firmaya kabloların sökülmesi talimatı vererek, gerekli cezai işlemi uygulamıştır.”

Başkent Dayanışması: Kınıyoruz

Başkent Dayanışması bileşenleri, dün Sıhhiye Ordu Evi önünde eylem yaparak, ağaçların vidalanmasını protesto etti. Projenin uygulanış biçiminin yanlış olduğunu dile getiren bileşenler yaptıkları açıklamada, “Ağaçlara herhangi bir ölçüm metoduna bağlı kalınmaksızın gelişigüzel spiral borular ve matkaplarla delikler açılmasını kınıyoruz. Ağaçların özgür bırakılmasını istiyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yukleniciye-ceza-agaclara-ozgurluk_117909.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!