Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“ZeroBuild Forum’20” Başlıyor

‘Sıfır Enerji Binalar’a dönüşümün hızlanması için, dünyadan ve Türkiye’den uzmanların bir araya geleceği ZeroBuild Forum’20, 23-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

yapi.com.tr
“ZeroBuild Forum’20” Başlıyor

Avrupa Birliği’nde 1 Ocak 2021’den itibaren tüm yeni binalarda zorunlu hale getirilen ve birçok ülkenin eylem planında yer alan Sıfır Enerji Binalara dönüşümü ülkemizde de hızlandırmak hedefi ile 23-27 Eylül 2020 tarihleri arasında dijital ortamda gerçekleşecek Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum’20’de 35 ülkeden 136 fikir önderi, 48 oturumda Sıfır Enerji Binalar’ı her açıdan ele alacak.Sıfır Enerji Bina konusunda birçok çatı kuruluşun takdirini ve resmi desteğini alan forum bu yıl “Dünya Çözüm Bekliyor, Çözüm: Sıfır Enerji Binalar” ana temasıyla gerçekleşecek.

Enerji tüketiminin 30’undan fazlasından sorumlu olan binalar özelinde fosil yakıt tüketimini “Sıfır”a indirecek, ülke ve birey ekonomisi, milli güvenlik ve çevre özelinde sıfır enerji binaların kazanımlarının ortaya konulacağı ZeroBuild Forum’20”de, “Uluslararası Oturumlar”da global tecrübe örneklerle aktarılırken, “Türkiye Oturumları”nda ülkenin mevcut durum tespiti yapılacak.

ZeroBuild Forum’20’de, Sıfır Enerji Binaların ülke ekonomisine katkılarından çevreye, enerji finansmanından yapı ve enerji sektörünün üstleneceği role kadar dönüşüm her açıdan ele alınacak, örnek projeler paylaşılacak. 23 Eylül Çarşamba günü saat 10:00 başlayacak forumun açılış konuşmalarını, Bülent Ecevit Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Ulubeyli, Dünya Yeşil Bina Konseyi Net Sıfır Enerji Direktörü Victoria Burrows, IEECP / Avrupa Enerji ve İklim Politikaları Enstitüsü Genel Müdürü Dr. Vlasios Oikonomou, SEPEV Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yük. Mim. Seda Müftüoğlu Güleç, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdil Ayçam, TÜRKONFED Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sıfır Enerji Binalar Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Arild Gustavsen yapacak.

Sıfır Enerji Bina

24 Eylül Perşembe günü saat 10:00’da T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Enerji Binalar’da Kamu Yaklaşımları ve Regülasyonlar’ oturumunda; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Türkiye Çevre ve Şehircilik Uzmanı Samet Yılancı tarafından ‘Sıfır Enerji Binalar: Türkiye’de ve Diğer Ülkelerde Mevcut Durum’ isimli sunum paylaşılacakken, Türkiye Şube Müdür Vekili H. Namık Sandıkçı; ‘Türkiye’de Sıfır Enerji Bina Çalışmaları ve Yol Haritası’, Türkiye Enerji Verimliliği ve Tesisat Daire Başkanı Murat Bayram ‘Türkiye’de Sıfır Enerji Bina Tanımı ve Mevzuat’ konusunda bilgi paylaşımında bulunacak. ‘Sıfır Enerji Binalar’ın her açıdan ele alınacağı oturumlarda dünyanın fikir önderleri söz alırken, WWF 2020 Küresel Gençlik Ödülü'nün sahibi olan Genç İklim Aktivisti Atlas Sarrafoğlu diğer öğrenci arkadaşları ile 27 Eylül Pazar saat 16:00’daGençler Sıfır Enerji Binalar’ı Soruyor’ oturumunda sektör profesyonellerine sorularını iletecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zerobuild-forum20-basliyor_181878.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!