Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Zoraki Dönüşüme Bakanlık Onayı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölge halkının ÇED sürecini yargıya taşıdığı kentsel dönüşüm projesi için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı aldı.

yapi.com.tr
Zoraki Dönüşüme Bakanlık Onayı

İstanbul Beykoz Belediyesi’nin Emlak Konut ile birlikte hayata geçirmek istediği kentsel dönüşüm projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut’un 27 Mayıs tarihinde yaptığı başvuruya ilişkin önceki gün ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı aldı.

Emlak Konut’un bakanlığa sunduğu proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, proje kapsamında 776 konut ve 47 iş yerinin inşa edilmesi planlanıyor. 9,1 hektar büyüklüğündeki planlama alanının mevcut nüfusu yaklaşık bin 715 kişi. Ancak kentsel dönüşüm projesi sonrası nüfusun yaklaşık 2 bin 950 kişiye ulaşması bekleniyor. Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin maliyeti ise 376 milyon 429 bin 500 TL. Zoraki dönüşüm kıskacında olan Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde yurttaşların su, elektrik ve doğalgaz bağlantıları 22 Haziran’da kesilmişti.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; karara ilişkin değerlendirmede bulunan Tokatköy kentsel dönüşüm mağdurlarının sözcüsü Ahmet Kanbur, ÇED sürecini yargıya taşıdıklarını aktardı. Kanbur, “Şu an projeye başlayamazlar çünkü hâlihazırda yürütmeyi durdurma kararı var.” dedi ve ekledi: “Bizim hâlâ elektriğimiz ve doğalgazımız yok. Biz bu projeyi durdurma heveslisi değiliz. Bize doğru düzgün bir sözleşme getirmeleri gerek. Fakat belediyenin bu tavırlarından anlaşmaya gitmeyeceği anlaşılıyor.”

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ise şöyle dedi: “Canları ne isterse, buna uygun yasayı, kanunu yapıyorlar. Şimdi de kentsel dönüşümde ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı aldılar. AKP yönetimi maalesef vatandaşla oturup, anlaşma yoluna gitmiyor. Vatandaşı çaresiz bırakıp, bundan yararlanmak istiyorlar. Fakat elbet bir gün adalet yerini bulacak.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zoraki-donusume-bakanlik-onayi_191485.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!