Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zorlu Center: 5'i Bir Yerde Projesi

Zincirlikuyu’daki eski Karayolları arazisi üzerinde inşa edilen Zorlu Center’ın rezidans fonksiyonunda satış dönemi bugün (26 Ekim Salı) gerçekleştirilen basın toplantısı ile başladı.

yapi.com.tr
Zorlu Center: 5'i Bir Yerde Projesi

Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada konumlanan Zorlu Center projesinin Ahmet Zorlu’ya göre en büyük özelliklerinden biri 5 farklı fonksiyonu bünyesinde barındırarak karma kullanıma sahip olması. Zorlu Gayrimenkul’ün kuruluşundan bu yana İstanbul’a değer katacak projeleri geliştirmeyi hedeflediğini belirten Zorlu, “Bu çok özel arazide inşa edeceğimiz Zorlu Gayrimenkul’ün ilk projesinin, İstanbul kadar özel ve benzersiz olmasını istedim. Bu yüzden de yola bir hayalle çıktım. Hem İstanbul hem Türkiye hem de dünya için; İstanbul kadar eşsiz,  İstanbul kadar renkli, İstanbul kadar zengin, İstanbul kadar benzersiz bir projeye imza atmalıydık. Projemiz de, aynı oranda büyük, benzersiz ve değerli olmalıydı. Zorlu Center, bu hayalimizi gerçeğe dönüştürmeliydi. Bu süreçte, bana yapamazsın, dediler. Bense yaptım, hayalim gerçek oldu” dedi.

Projeyi dünya mimarlarına yarışmaya açtıklarını ve “inşallah aynı lisanı konuşan, bizim gelenek ve göreneklerimize sahip Türk mimarlar kazanır ve biz de bu projeyi Türk mimarlarla beraber götürürüz” dediğini söyleyen Zorlu, yarışma sonucunda Türk mimarların kazandığını anlattı. Proje sürecinde mimarlar ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Zorlu, proje kapsamında önceliklerinden birinin arazinin beton yığını haline getirilmemesi olduğunu vurguladı.



Proje kapsamında sosyal sorumluluk anlayışlarını yansıtan bir kültür merkezinin de oluşturulduğunu ifade eden Zorlu, “Bu, dünyada senelerce konuşulan bir kültür merkezi olacak. 2 bin 300 kişilik konser salonu, ayrıca 750 kişilik tiyatro salonu... Asırlarca konuşulacak bir kompleks ortaya getirdik. Bu proje konuşuluyor, herkesin de ağzında, Allah bizi nazardan korusun. Yolumuza devam edeceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8
http://www.yapi.com.tr/haberler/zorlu-center-5i-bir-yerde-projesi_83451.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!