Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

16. İzocam Öğrenci Yarışması’nda Finale Kalan Projeler Belli Oldu

İzocam’ın sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği İzocam Öğrenci Yarışması’nın bu yıl 16.’sı düzenlendi. Yarışmada projeler bu kez Beyaz Rusya için hazırlandı, 11 proje finale kaldı.

yapi.com.tr

Yarışma Sonuçları

16. İzocam Öğrenci Yarışması’nda Finale Kalan Projeler Belli Oldu 16. İzocam Öğrenci Yarışması’nda Finale Kalan Projeler Belli Oldu

16. İzocam Öğrenci Yarışması’na 68 üniversiteden 280 öğrenci başvuru yaptı. Her fakülte ve bölümden katılımın sağlanabildiği yarışmada öğrenciler ‘sosyal ve iklimsel bağlamda sürdürülebilir ve çoğaltılabilir bir yerleşim’ senaryosu oluşturdu. 

Öğrenciler hazırladıkları sürdürülebilir yaşam senaryolarını 7 Mart 2016 tarihinde www.izocamogrenciyarismasi.com adresine dijital olarak yükledi ve jüri üyeleri fikir projelerini Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleşen değerlendirme toplantısında detaylı olarak inceledi. 

Bu yıl 16.’sı düzenlenen yarışmanın konusu “Sosyal ve iklimsel bağlamda sürdürülebilir ve çoğaltılabilir yerleşim” olarak belirlendi. İki aşamadan oluşan yarışmanın ilk aşamasında, öğrencilerden sürdürülebilir kent yaşamını içeren senaryolarını geliştirdiler. Jüri değerlendirmesi sonucu teslim edilen 41 projeden 11'i finalist olarak projelerini geliştirmeye hak kazandı.

Beyaz Rusya’nın Brest şehrinin konu edildiği çalışmada, şehrin sosyal, kültürel ve iklimsel özelliklerini düşünerek bir yaşam alanı geliştiren öğrenciler, yarışmaya tek ya da 3 kişiye kadar bir ekip kurarak katıldılar. Öğrenciler Brest şehrindeki yaşam alanı için fikir, proje, detay, teknoloji, tartışma kısaca fiziksel çevreye çerçeve olacak senaryoyu serbest bir ortamda, yani diledikleri formlarda sundular. Yarışmanın internet adresine yüklenen senaryolar arasından 09B35G, 1E1E6Y, 1K4R7, 362Ö7A, 580619S, 80142OK, 97032AB, EAY14, LİN0159, MAI2013, OU732 rumuzlu projeler ikinci aşamaya geçmeyi başardı. 

İkinci aşama için teslim tarihi 18 Nisan

İkinci aşamada finalist olmaya hak kazanan 11 projenin sahiplerine, projelerini geliştirmeleri için jürinin önerileri bildirilecek ve 18 Nisan’a kadar fikirlerini geliştirerek projelendirmeleri ardından yine yarışmanın internet adresine detaylandırılmış ve şartnameye uygun proje paftalarını yüklemeleri beklenecek. Öğrenciler, yaşam alanının en temel öğesi olan konut ölçeğine inerek geliştirdikleri mimari projeleri 23 Nisan 2016’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleşecek değerlendirme toplantısında jüriye canlı olarak sunacaklar. Aynı günün sonunda dereceye giren projeler jüri tarafından duyurulacak.

Yarışma sonunda dereceye giren birinci proje 8.000, ikinci proje 6.000 ve üçüncü proje 4.000 TL ödül ile birlikte 25-28 Mayıs tarihlerinde Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’de düzenlenecek uluslararası finalde ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak. Bunun yanı sıra yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası, ikinci aşamaya geçmeye hak kazananlara ise başarı sertifikası ve bir ödül verilecek. 

16. İzocam Öğrenci Yarışması’nın jüri üyeleri arasında ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, ODTÜ Makine Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Mehmet Çalışkan, İTÜ Makine Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Gülten Manioğlu, Günarda Enerji firmasından Y. Mimar Ali Erkan Şahmalı, Suyabatmaz-Demirel Mimarlık firmasından Y. Mimar Hakan Demirel ve Dilekçi Mimarlık firmasından Y. Mimar Durmuş Dilekçi bulunuyor. 

Yarışma Takvimi:
Proje teslimi: 18 Nisan 2016 
Projelerin jüriye sunulması: 23 Nisan 2016 (Yapı-Endüstri Merkezi- Fulya, İstanbul)

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/16-izocam-ogrenci-yarismasinda-finale-kalan-projeler-belli-oldu_143645.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!