Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzocam'dan Ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi

İzocam, Usta Eğitimleri ile sektöre Mesleki Yeterlilik Belgeli işinin ehli ustalar kazandırmayı amaçlıyor.

yapı.com.tr
İzocam'dan Ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu gereğince tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde, ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olma zorunluluğu getirildi. Kanunda Mayıs 2016 itibariyle MYK belgesiz ustaların tehlike arz eden görevlerde bulunamayacağı bildirildi. Sektörde 50 yıldır eğitimin önemini savunan ve konuya sosyal sorumluluk bilinciyle yaklaşan İzocam, inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalar için zorunlu hale gelen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi teminine yönelik eğitimleri ücretsiz olarak sağlıyor.

Bugüne kadar 1700’e yakın ustaya T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veren İzocam, 2014 yılı sonunda ’Isı Yalıtımcısı’ mesleği alanındaki eğitimlerle toplam 100 ustaya MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alma imkanı sağladı.  Eğitimlerine hız kesmeden devam eden İzocam, sene sonunda 2000 ustaya ulaşmayı hedefliyor.

Yönetmeliğe göre şantiyelerde yapılacak kontrollerde, ustaların yaptıkları işe uygun yetki belgelerini ibraz etmeleri gerekiyor. İzocam tarafından MYK mevzuatlarına göre yalıtım konusunda eğitilen ustalar, eğitimler sonrası TÜRKAK tarafından akredite edilen belgelendirme merkezi tarafından yapılan sınavları başarıyla tamamladıklarında belgeyi almaya hak kazanıyor.


Türkiye-Yol-İş İntes Eğitim Şantiyesi Sincan - Ankara’da verilen eğitimler, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin farklı noktalarından gelen ustalara malzeme bilgisi ile birlikte doğru uygulama teknikleri öğretilerek, sektörde doğru bilinen yanlış bilgiler düzeltiliyor. Ustalara ayrıca aldıkları projeyi okuyup, metrajlandırıp malzeme analizi çıkartmaları konularında da eğitim veriliyor.

İzocam eğitimlerinde, ustaları iş kazalarına karşı güvence altına almak için eğitim süreci boyunca ferdi kazası sigortası yapılıyor. Ayrıca konaklama, yemek, yol masrafları, eğitim ve belgelendirme giderlerinden oluşan tüm masraflar da İzocam tarafından karşılanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izocamdan-ucretsiz-mesleki-yeterlilik-belgesi_137990.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!