Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzocam'dan Mesleki Yeterlilik Belgesi için İlk Adım

Mayıs 2016 ile birlikte inşaat sektöründe belgesiz usta çalışamayacak. İzocam bu kapsamda gerçekleştirdiği 2016 yılının ilk MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitimlerini 18-22 Ocak tarihleri arasında düzenledi.

yapı.com.tr
İzocam'dan Mesleki Yeterlilik Belgesi için İlk Adım

2004 yılında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği ile başlanan ve 2014 yılı sonunda Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mevzuatlarına yönelik sürdürülen yalıtım usta eğitimlerine, Ocak 2016’da da devam edildi. Ocak ayı sonu itibariyle T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı toplam 1750 ustaya sertifika verildi.
İzocam’ın doğru yalıtım için doğru uygulama ilkesinden yola çıkarak, ücretsiz sunduğu MYK Isı Yalıtımcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitimleri 15-19 Şubat tarihleri arasında devam edecek.

Mesleki Yeterlilik Belgesi inşaat sektöründeki istihdam kalitesinin yükseltilmesi için önem taşıyor. Eğitimlerle, yalıtım mesleği alanında çalışanların niteliğinin yükseltilmesi ve sektörde ihtiyaç duyulan yeni iş gücüne mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışların kazandırılması, yanlış veya gereksiz malzeme seçimine ve uygulamalara son verilerek hem tüketicinin korunması hem de ülkemiz ekonomisinin gelişmesinin sağlanması hedefleniyor.

İzocam Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem konuyla ilgili şunları söyledi: “Ülkemiz inşaat ve sanayi sektöründe en büyük eksikliklerin başında nitelikli iş gücü yetersizliği bulunuyor. İşinin ehli olmayan, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmayan niteliksiz kişiler tarafından yapılan uygulamalar, geri dönüşü zor ve maliyeti yüksek sonuçların doğmasına sebep oluyor. Kullanılan malzeme ne kadar doğru ve kaliteli olursa olsun eğer yapılan uygulamalarda hatalar varsa yapılan iş çok uzun ömürlü olmamakla birlikte ekonomik yönden de telafisi bulunmayan kayıplara yol açıyor. Mesleki eğitimle birlikte Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yetkinliklerini ispat eden ustaların, çalıştıkları yapılarda daha bilinçli, doğru ve kaliteli uygulamalar yapmaları sağlanıyor. Biz de sektöre nitelikli eleman yetiştirilmesini önceliklerimiz arasında tutuyoruz.  Isı, ses ve yangın yalıtımı alanındaki ustaların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, yeni teknolojileri öğretmeyi, niteliklerini yükseltmeyi, bununla birlikte de ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmalarını her zaman destekliyoruz. İlgili meslek alanlarında ulusal meslek standartları kapsamında eğitim ve kurslar düzenleyerek etkin ve aralıksız bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

Fatih Öktem; “Yasal düzenleme ile 2015 yılından itibaren yalıtım ustaları için zorunlu olan ‘Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi’’nin yalıtım sektörü için çok önemli olduğunun altını çizmek isterim. 2004 yılında başlattığımız yalıtım usta eğitimlerini bugün de ‘MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Eğitimleri’ adı altında sürdürüyoruz ve bugüne kadar 1750’ün üzerinde ustaya ısı, ses, yangın ve su yalıtımı alanında mesleki bilgi ve becerilerini geliştiren, doğru yalıtım uygulamalarının anlatıldığı; ustaların niteliklerini yükselten ücretsiz ve uygulamalı eğitimler vermenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izocamdan-mesleki-yeterlilik-belgesi-icin-ilk-adim_143141.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!